Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση/Καμορανέζι: «Γάμος» με τέσσερις μήνες καθυστέρηση

Ανόρθωση/Καμορανέζι: «Γάμος» με τέσσερις μήνες καθυστέρηση

Βέρες με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών ετοιμάζονται να φορέσουν Ανόρθωση και Μάουρο Καμορανέζι. Ο Ιταλό-αργεντινός προπονητής, είναι ο εκλεκτός της διοίκησης Κυριάκου Πραστίτη για αντικατάσταση του Γιάννη Οκκά και αναμένεται στην Κύπρο ώστε να γίνει ο «γάμος». Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει προφορική συμφωνία και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο ο 48χρονος προπονητής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Αμμοχώστου, στην οποία βρέθηκε μια «ανάσα» το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Καμορανέζι, γνωστός για την τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006 με την Ιταλία, επιστρέφει στην Κύπρο μετά τη θητεία 21 ημερών στην Καρμιώτισσα. Η προπονητική του διαδρομή ξεκίνησε στη μεξικανική Κόρας δε Τέπικ και την αργεντίνικη Τίγρε, πριν αποκτήσει την προπονητική του άδεια το 2017. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη σλοβενική Ταμπόρ Σεζάνα το 2020, όπου υπέγραψε συμβόλαιο ενάμισι έτους.

Αν και η θητεία του εκεί ήταν σύντομη, του έδωσε πολύτιμη εμπειρία. Ακολούθησε η Μάριμπορ, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά η συνεργασία τους διήρκεσε μόλις πέντε μήνες. Πιο πρόσφατα, ο Καμορανέζι ανέλαβε τη μαλτέζικη Φλοριάνα για τη σεζόν 2023–24, χωρίς να στεριώσει ούτε εκεί. Παρά την αξιοσημείωτη καριέρα του ως παίκτης, η προπονητική του σταδιοδρομία δεν έχει ανάλογη πορεία.

Παράλληλα με τη διαδικασία πρόσληψης προπονητή, στην Ανόρθωση πρότειναν στον Αντόνιο Πριέτο επέκταση συνεργασίας έως το 2028, με γερό «ψαλίδισμα» στις απολαβές του και υποβάθμιση ρόλου. Ο Ισπανός προσελήφθη ως σκάουτερ -αναβαθμίστηκε επί διοίκησης Ανδρέα Σάντη σε τεχνικό διευθυντή- και σε αυτό το πόστο θέλουν να τον αξιοποιήσουν στην ομάδα της Αμμοχώστου, αφού έτσι κι αλλιώς επιβαρύνει το μισθολόγιο.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ