Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου συνεχίζει την καλή παράδοση που έχτισε τα τελευταία χρόνια απέναντι στην ΑΕΚ, στερώντας της τη νίκη για ένατη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν αουτσάιντερ, αντιστάθηκε σθεναρά και απέσπασε την πολύτιμη ισοπαλία (0-0) στο «Τάσος Μάρκου».
Η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς, κινδυνεύοντας να αποσπαστεί περισσότερο από την πρώτη και δεύτερη θέση (η Πάφος έχει 25 και αγωνίζεται την Κυριακή στην έδρα του Απόλλωνα και ο Άρης έχει 20 και απόψε στις 19:30 φιλοξενεί την Ανόρθωση). Όσο για τους βυσσινί, έκαναν οκτώ τους βαθμούς τους και είναι δωδέκατοι.
Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους κιτρινοπράσινους ήταν ο Καμπρέρα, ο οποίος αποβλήθηκε στο 75’ με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση. Πρώτα για φάουλ και ύστερα για έντονη διαμαρτυρία. Με δέκα ποδοσφαιριστές έμεινε και η Ένωση στο 1ο λεπτό της καθυστέρησης, όταν ο Γιατζούκοβιτς χτύπησε απρόσεκτα τον Τσακόν στο πρόσωπο.
Το ματς
Μονόπλευρο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει την καθολική υπεροχή, να ανανεώνει διαρκώς τις επιθέσεις και να πραγματοποιεί εννέα τελικές, έναντι καμίας της Ένωσης. Οι σημαντικότερες στιγμές ήταν οι ευκαιρίες των Καμπρέρα στο 35’ (κοντινή κεφαλιά) και Μιραμόν στο 44’ (σουτ εντός περιοχής), που ανάγκασαν τον Αντεμπάγιο σε εκπληκτικές αποκρούσεις.
Οι γηπεδούχοι ήταν τόσο παθητικοί, που ο Κάνατι φώναζε από τον πάγκο για να τους αφυπνίσει. Ωστόσο, το μοναδικό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και αυτό ήταν το στοιχείο που έλειπε από τους φιλοξενούμενους πριν από την ανάπαυλα. Συνεπώς, η αγωνία για την έκβαση της αναμέτρησης διατηρήθηκε ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε αισθητά σε σχέση με το πρώτο, καθώς η Ένωση άφησε την παθητική στάση και άρχισε να βγαίνει πιο συχνά από το καβούκι της. Η ΑΕΚ, ωστόσο, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, με κορυφαία το σουτ του Γκαρσία στο 50ο λεπτό, το οποίο σταμάτησε εντυπωσιακά και πάλι ο Αντεμπάγιο.
Η ένταση του αγώνα κορυφώθηκε στο 75ο λεπτό, όταν ο Καμπρέρα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση, πρώτα για φάουλ στον Σαμπού και στη συνέχεια για έντονη διαμαρτυρία.
Στο 86′, η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Σαμπού να περνά ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις, ο Γιατζούκοβιτς αποβλήθηκε για χτύπημα στον Τσακόν, ενώ στο 90’+4, ο Αϊτόρ με μακρινό σουτ απείλησε, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παραλίμνι (Νταμίρ Κάναντι): Αντεμπάγιο, Κοτσώνης, Μιλίσεβιτς, Χούγκενχουτ, Χριστοφή, Γιαντζούκοβιτς, Μπάρι (46′ Ανδρέου), Κράινς, Γκότλιμπ (79′ Νταλίνια), Σαμπού (89′ Σολωμού, 90’+8 Σίλβα), Χαραλάμπους (46′ Σαμ).
ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Μιραμόν (78′ Σολ), Εκπολό, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Σουάρεθ, Πονς, Γκάμα (66′ Τσακόν), Αϊτόρ, Καμπρέρα.
Σκόρερ: – / –
Κίτρινες: Γιαντζούκοβιτς, Αντεμπάγιο / Γκαρσία, Μπέργκ (προπονητής)
Αποβολές: – / Καμπρέρα 75′ (2η κίτρινη)
Στάδιο: «Τάσος Μάρκου»
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος
4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας
ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
- ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
1′ Διακοπή λόγω τραυματισμού του Αϊτόρ.
3′ Επανέναρξη παιχνιδιού.
10′ Όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ έχει την κατοχή υπέρ της και η Ένωση κυρίως προσέχει τα νώτα της. Ωστόσο χωρίς κάποια σημαντική φάση το παιχνίδι έως τώρα.
14′ Επικίνδυνη σέντρα του Γκάμα, σε κόρνερ ο Αντεμπάγιο.
15′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σουάρεθ, αυτός σεντράρει και ο Γκαρσία με κεφαλιά έχασε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού.
17′ Εκτός περιοχής σουτ του Πονς, η μπάλα στα χέρια του Αντεμπάγιο.
23′ Εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, κεφαλιά του Ρομπέρζ, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.
24′ Χωρίς δύναμη το εκτός περιοχής συρτό σουτ του Μιραμόν, δεν ανησυχεί ο Αντεμπάγιο.
26′ Εκτός περιοχής σουτ του Γκάμα, η μπάλα πάνω από την εστία.
28′ Διαγώνιο εκτός περιοχής σουτ του Γκαρσία, η μπάλα άουτ.
35′ Σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Εκπολό σέντραρε και ο Καμπρέρα με κοντινή κεφαλιά υποχρέωσε τον Αντεμπάγιο στην πρώτη εντυπωσιακή απόκρουσή του στο ματς.
44′ Νέα εκπληκτική απόκρουση του Αντεμπάγιο, αυτή τη φορά έπειτα από σουτ του Μιραμόν.
45′ Έντονες φωνές από πλευράς Ένωσης για φάουλ του Γκαρσία στον Σαμπού λίγο έξω από την περιοχή. Δικαιολογημένες, όπως φάνηκε στο τηλεοπτική ριπλέι.
45′ Δύο λεπτά καθυστέρηση.
- ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
- ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Μπερδεύτηκαν οι Αθανασιάδης και Μιλίτσεβιτς, πήγε να επωφεληθεί ο Σαμ, αλλά πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ ο Μιλίτσεβιτς.
50′ Εντός περιοχής σουτ του Γκαρσία, νέα σωτήρια απόκρουση του Αντεμπάγιο.
58′ Κακό σουτ του Αϊτόρ, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.
61′ Συρτή σέντρα του Μιραμόν, η μπάλα κόνταρε και πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο Αντεπάγιο ήταν έτοιμος.
62′ Αντεπίθεση της Ένωσης με τον Σα να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα άουτ.
65′ Νέα αντεπίθεση της Ένωσης, ο Σαμ μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε την κόντρα ο Μιλίτσεβιτς και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
66′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά χτύπησε στον Καμπέρα, ο οποίος είχε θέση δίπλα από το πρώο δοκάρι.
68′ Σουτ του Αϊτόρ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.
69′ Συγκρούστηκαν οι Γκαρσία και Πονς. Διακοπή.
73′ Επανέναρξη παιχνιδιού.
75′ Αποβολή του Καμπρέρα με δύο κίτρινες στην ίδια φάση, μία για φάουλ και στο… καπάκι άλλη μία για διαμαρτυρία. Πρώτα ανέκοψε αντεπίθεση του Σαμπού και έπειτα αντέδρασε αδικαιολόγητα έντονα.
86′ Μεγάλη φάση για την Ένωση. Μετά από σέντρα του Ανδρέου, ο Σαμπού έκανε την κοντινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
90′ Εφτά λεπτά καθυστέρηση.
90’+1 Αποβολή του Γιατζούκοβιτς με δεύτερη κίτρινη για χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο του Τσακόν.
90’+4 Καλό εκτός περιοχής δυνατό σουτ του Αϊτόρ, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.
- ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ














