Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτα… σκουπίδια οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές

Στα… σκουπίδια οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές

«Ο Κύπριος παίκτης είναι στα… σκουπίδια», είπε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, την παραμονή του αγώνα της εθνικής Κύπρου με τη Ρουμανία για το Πρωτάθλημα Εθνών. Μια ματιά στην έρευνα του CIES επιβεβαιώνει και με το παραπάνω τον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ, καθώς το κυπριακό πρωτάθλημα είναι στη δεύτερη θέση από το τέλος παγκοσμίως στη χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες.

Στα 41 παιχνίδια που διεξήχθησαν στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος (ο αγώνας Απόλλων – ΑΕΛ για την 3η αγωνιστική κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες) χρησιμοποιήθηκαν 308 ποδοσφαιριστές. Aπό αυτούς μόνο το 4,95% αφορά παίκτες, οι οποίοι αναδείχθηκαν από τις κυπριακές ομάδες.

Μακράν της δεύτερης, τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε δικά της παιδιά δείχνει η Ομόνοια Αραδίππου (18,7) και ακολουθούν Ανόρθωση (9,0), ΑΕΛ (8,2), Εθνικός (8,2), Εθνικός (8,2) και Ομόνοια (7,9).

Screenshot 2024 10 17 130156

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ