Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕθνική Κύπρου: Δεν είναι υπόθεση «άσπρο - μαύρο»

Εθνική Κύπρου: Δεν είναι υπόθεση «άσπρο – μαύρο»

Η εθνική μας ηττήθηκε και στο Κόσσοβο και αναζητείται το ουσιαστικό νέο ξεκίνημα

Η νέα ήττα της εθνικής μας ομάδας στο Κόσοβο δεν είναι υπόθεση «άσπρο – μαύρο». Μετά από άλλη μια «τριάρα» (είχε προηγηθεί και το 0-3 από τη Ρουμανία στο ΑΕΚ Αρένα, είναι ολίγον ματαιόδοξο να αναζητείς λάμψη. Κι αντίστοιχα δεν είναι όλα μαύρα. Για την ακρίβεια, σε κάποιες φάσεις στην πρόσφατη ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τα πράγματα ήταν και πιο… μαύρα.

Επί της ουσίας, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή αναζητούσε στην Πρίστινα ένα θετικό αποτέλεσμα για να σώσει το ουσιαστικό μέρος της συμμετοχής στο Nations League. Καθηλωθήκαμε στους 3 βαθμούς, το Κόσοβο ανέβηκε στους 9 και… καληνύχτα 2η θέση. Από κει και πέρα, στα καθαρά αγωνιστικά θέματα υπήρχαν και καλές και (περισσότερες) κακές στιγμές. Είναι πασιφανές ότι ο νέος ομοσπονδιακός είναι στα στάδιο της διερεύνησης του έμψυχου δυναμικού του (γι’ αυτό κι έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τη Ρουμανία). Με τη σημείωση ότι είναι λίγο άδικη η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών που μπαίνουν να αγωνιστούν όταν το σκορ είναι 0-3 εις βάρος μας.

Σύμφωνα με τον Σωφρόνη Αυγουστή, οι διεθνείς «έκαναν απίστευτη προσπάθεια, όμως με την πρώτη φάση της αντίπαλης ομάδας δεχθήκαμε γκολ». Αναμένει ότι «κάπου οι λεπτομέρειες πρέπει να γυρίσουν με το μέρος μας». «Είναι κρίμα γιατί αδικούν τους εαυτούς τους. Τους είπα στα αποδυτήρια ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία, να γυρίσουμε σελίδα, να καταφέρουμε όλοι μαζί να πιστέψουμε σαν χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, στον επόμενο αγώνα της εθνικής μας, στις 15 Νοεμβρίου, κόντρα στη Λιθουανία: «Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να το κερδίσουμε για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει κοντά, να στηρίξει την προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να τους δείξουμε ότι υπάρχει εθνική και ότι μπορεί να δώσει κάτι αυτή η ομάδα στην χώρα μας».

Οι καλές στιγμές της εθνικής μας επιβεβαιώνονται από τις 12 τελικές προσπάθειες (15 είχε το Κόσοβο), τις 36 επιθέσεις (έναντι 43) και των έξι κερδισμένων κόρνερ (πέντε είχαν οι γηπεδούχοι). Έγιναν λάθη στις μεταβιβάσεις γι αυτό και το ποσοστό έπεσε στο 72% (249/345), ενώ σε τέσσερα ματς στη διοργάνωσης έχουμε δεχθεί δέκα τέρματα που θεωρούνται πάρα πολλά σε ένα όμιλο Γ’ Κατηγορίας. Και το χειρότερο; Έχουμε πετύχει μόνο ένα τέρμα. Εκείνο που πέτυχε ο Πίττας στη Λιθουανία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ