Την αντίθεση της Κυβέρνησης στην απόφαση της ΚΟΠ για μετακίνηση οπαδών επανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Μάριος Χαρτσιώτης τόνισε πως το Υπουργείο πλέον θα εφαρμόσει αυστηρά τη νομοθεσία για την αδειοδότηση γηπέδων και η Αστυνομία θα επιτηρεί για ασφάλεια με αναλογικότητα τον κάθε αγώνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Η πολιτεία έχει διαφορετική θέση. Στις 4 Ιουλίου έγινε συνάντηση με την ΚΟΠ όπου η πολιτεία και το Υπουργείο πρότειναν χρυσή τομή, μία λύση που να στοχεύει την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων και την προστασία της περιουσίας τρίτων.
Στη συνάντηση προτείναμε να υπάρξει δοκιμαστική περίοδος 3-4 αγωνιστικών για να δούμε πως προχωρά το θέμα και να γίνει επαναξιολόγηση αμέσως μετά.
Ακόμη και με το μέτρο της απαγόρευσης είδαμε σοβαρά περιστατικά. Ακόμη και στις προπονήσεις πρόσφατα είδαμε διάφορα. Κάψιμο χόρτου σε γήπεδα προπονήσεων, διαιτητής να συλλαμβάνεται με βεγγαλικά, αλκοολούχα ποτά σε καντίνες κλπ.
Εξήγησα στον Πρόεδρο της ΚΟΠ πως προωθούνται μέτρα τον Σεπτέμβριο. Έχουμε συγκεκριμένη ομάδα που οι οπαδοί της δεν θα εκδώσουν κάρτα και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν.
Ο τόπος έχει ανάγκη λόγω διαφόρων θεμάτων αυστηρής αστυνόμευσης, υπάρχει κρίση και χρειάζεται δύναμη να ασχοληθεί για τις ανάγκες της Δημοκρατίας. Είναι το οργανωμένο έγκλημα, οι απειλές Χεζμπολάχ, άλλες απειλές κλπ.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα ήταν πρόβλημα να ασχοληθούμε τόσο έντονα με την αστυνόμευση στα γήπεδα.
Αυτοί ήταν οι λόγοι που το ζητήσαμε.
Η κυβέρνηση βλέπει το θέμα με κάθε σοβαρότητα. Η κυβέρνηση καλούσε τους αρμόδιους φορείς συνεχώς. Αυτό δεν έχει γίνει από τα σωματεία.
Τα νομοσχέδια που πάνε τον Φθινόπωρο, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη τους. Έχουν προωθηθεί και θέλω να πιστεύω πως η βουλή θα δείξει την απαραίτητη συναίνεση και θα τα ψηφίσουν
Πρώτα πρέπει να τύχουν αυστηρής εφαρμογής οι νόμοι.
Θα ζητήσουμε ως αστυνομία να εφαρμοστεί το σύνολο των προϋποθέσεων για γήπεδα που θα τύχουν αδειοδότησης. Μόνο 5 από τα 10 γήπεδα μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί. Όπως λέει ο νόμος, θα λειτουργήσουν τα γήπεδα σύμφωνα με τον νόμο.
Οι βελτιώσεις, οι σωστοί επιτηρητές και άλλα μέτρα. Η πολιτεία επιδείκνυε κατανόηση. Τώρα όμως που δεν δέχθηκε τον 1.5 μήνα δοκιμαστικής περιόδου, η πολιτεία θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο. Το Υπουργείο πλέον θα εφαρμόσει αυστηρά τη νομοθεσία και η Αστυνομία θα επιτηρεί για ασφάλεια με αναλογικότητα τον κάθε αγώνα. Θα υπάρχουν ελλείψεις λόγω των μεγάλων αναγκών.
Αναμένω επίσης και τις κωδικοποιημένες ποινές της ΚΟΠ. Είναι ένα ενδιαφέρον μέτρο και περιμένω το σημείωμα».














