Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο παζλ του προγραμματισμού για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου πρόσθεσε η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου, απέσπασε την υπογραφή του Σέρβου, Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο οποίος ήταν ο πρώτος στόχος του Γιάννη Οκκά για τη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα. Ο 35χρονος πορτιέρε αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής μετά από θητεία πέντε χρόνων. Κατέγραψε 62 εμφανίσεις και μέτρησε 28 απαραβίαστες εστίες. Την τελευταία τριετία είχε τον ρόλο του αναπληρωματικού, κάτι που μαρτυρούν οι μόλις 14 παρουσίες στο αρχικό σχήμα.
Οι κυανόλευκοι ποντάρουν στην εμπειρία και την ποιότητα του Ζίβκοβιτς, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά κι έρχεται στην Κύπρο για να πάρει ξανά τα γάντια βασικού στο σπίτι. «H Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει την κατ’ αρχήν συμφωνία της με τον ποδοσφαιριστή Ζίβκο Ζίβκοβιτς που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος της Αμμοχώστου.
Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν πως η μετεγγραφή του Ζίβκοβιτς έγινε με τους… κανόνες της Ανόρθωσης. Ο Σέρβος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και οι οικονομικές του απολαβές είναι εντός του οικονομικού πλαισίου. Με υπομονή και επιμονή, η Ανόρθωση έπεισε τον Ζίβκοβιτς να συναινέσει σε συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές κάτω των 150.000 ευρώ.
Η «Κυρία» πατάει γκάζι για τις επόμενες προσθήκες, με τη μετεγγραφή επιθετικού να είναι ψηλά στην ατζέντα του Γιάννη Οκκά. Κατατέθηκε πρόταση στον Ράφα Λόπες, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, εντούτοις (για την ώρα) ο Πορτογάλος έχει στην αναμονή την ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Γιάννης Οκκάς δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Αξιολόγησε θετικά άλλη περίπτωση επιθετικού, χωρίς προϋπηρεσία στην Κύπρο, και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να προκύψουν εξελίξεις.














