Αν και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια εξέφρασε πρόθεση παραμονής αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ήξερε πως δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση η παραμονή του. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Άρης μπαίνει σφήνα και διεκδικεί τον Γεωργιανό επιθετικό.
Αναμένεται μάχη ανάμεσα στους νυν και τους τέως πρωταθλητές για την εξασφάλιση του «ναι» και της υπογραφής του. Οι μεν και οι δε έχουν διαφορετικά «όπλα» στην προσπάθεια για να τον πείσουν.
Από τη μια είναι η παραμονή του σε μια μεγάλη ομάδα με πολυπληθείς οπαδούς, που τον αγάπησαν την τελευταία τριετία, ενώ του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή προοπτική, συν τα οικονομικά οφέλη (μισθός, πριν πρόκρισης κλπ).
Από την άλλη είναι το πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον, που μπορεί να του προσφέρει ο σύλλογος της Λεμεσού. Μια ομάδα που θέλει άλλωστε να χτίσει την αντεπίθεσή της και να κερδίσει ό,τι έχασε στη σεζόν που λήγει το Σάββατο με τον τελικό κυπέλλου.
Από εκεί και πέρα, όμως, δεν θα πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι τους περασμένους μήνες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ομάδες εκτός Κύπρου. Με πιο πρόσφατη την πρόταση της Σότσι, η οποία σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα προσέφερε στον Γεωργιανό €700.000, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση.
Σημαντικό ρόλο κατά πάσα πιθανότητα θα διαδραματίσει στην απόφασή του, όπως έχουμε πληροφορηθεί, η εξόφληση των οικονομικών οφειλών του ΑΠΟΕΛ προς τον Κβιλιτάια. Αν πάρει τα δεδουλευμένα του εντός των επόμενων ημερών και παραλλήλως η προσφορά των γαλαζοκιτρίνων δεν απέχει κατά πολύ από την άλλη ή τις άλλες που θα έχει, τότε σε μεγάλο ποσοστό οι πιθανότητες παραμονής του θα αυξηθούν.














