Η πρόκριση του Απόλλωνα και του Άρη στα ημιτελικά του κυπέλλου αύξησαν τις πιθανότητες να μην είναι προνομιούχα η 4η θέση του πρωταθλήματος, σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, μόνο εάν κατακτήσει το κύπελλο ο Άρης θα παίξει στην Ευρώπη η τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας.
Υπενθυμίζουμε πως ο κυπελλούχος θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και θα έχει διπλή ευκαιρία για πρόκριση σε όμιλο. Ο πρωταθλητής θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει τριπλή ευκαιρία για να «κλειδώσει» συμμετοχή σε ομίλους.
Ο 2ος και 3ος του πρωταθλήματος θα αρχίσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, εκτός και αν μία εκ των δύο ή ο πρωταθλητής κατακτήσει το κύπελλο. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα είναι προνομιούχα η 4η θέση.














