Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ο… από μηχανής Άνχελ Γκαρσία!

ΑΕΚ: Ο… από μηχανής Άνχελ Γκαρσία!

Όταν τα κάστανα στη φωτιά ζεματάνε, κάποιος πρέπει να βγει μπροστά. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για ιστορικό και με τεράστια σημασία ματς. Και αυτός στον ψεσινό αγώνα της ΑΕΚ απέναντι στην Ντνίπρο που φώναξε «παρών», δεν ήταν άλλος από τον Άνχελ Γκαρσία!

Ο Ισπανός αμυντικός, εκμεταλλευόμενος την άριστη εκτέλεση φάουλ του Γκουστάβο Λέντες, με περίσσια αυτοπεποίθηση μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή κεφαλιά στο 84ο λεπτό, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 και αυτομάτως, το προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Λαρνακείς, έχουν το πάνω χέρι για να αποκλείσουν για δεύτερη φορά τους Ουκρανούς, μετά τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τον περασμένο Αύγουστο, όπου τους κέρδισαν δύο φορές. Φτάνει στον επαναληπτικό αγώνα της άλλης Πέμπτης (23/2, 19:45) που θα διεξαχθεί στη Σλοβακία να είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, ακόμα πιο αποφασιστικοί και αν είναι δυνατόν με λιγότερα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους. Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα με την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου, κάλλιστα μπορούν να απογειωθούν, γράφοντας εκ νέου ιστορία. Γιατί, υπενθυμίζουμε, ιστορική είναι και η παρούσα αποστολή τους! Η Ντνίπρο, σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει, με βάση το τι είδαμε χθες βράδυ.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ολτρα, έχοντας τη στήριξη του κόσμου, μπήκε με μπόλικη ορμή στο ματς, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, μέτρησε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Δύο εξ αυτών με δράστη τον Τρισκόφσκι (1’, 2’) και η άλλη, διά ποδός του Λόπες. Ο Ισπανός επιθετικός, με φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (7’).

Η ουκρανική ομάδα βγαίνοντας «ατσαλάκωτη» από το εκρηκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, όχι μόνο ισορρόπησε σταδιακά, αλλά ήταν αυτή που κράτησε περισσότερο την μπάλα, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται διατεθειμένη για να πάρει αυξημένα ρίσκα. Η αποχή από την αγωνιστική δράση για δύο μήνες (διακοπή στο πρωτάθλημα της χώρας), βλέπετε, είχε αφήσει τα… κατάλοιπά της. Η μία μόλις τελική που κατέγραψε η ομάδα του Κούχερ και τα μηδέν κόρνερ κατά το πρώτο μισό του 90λεπτου, προφανώς αντικατοπτρίζει και το τι είχε δώσει επιθετικά.

Ποιο ήταν το μεγάλο στοίχημα για τους Λαρνακείς στο δεύτερο σκέλος του ματς; Να αμυνθούν το ίδιο αποτελεσματικά, διατηρώντας έτσι τους Ουκρανούς μακριά από την περιοχή του Πίριτς κι εννοείται, να αναπτύξουν εκείνους τους αυτοματισμούς που θα τους επιτρέψουν να ανιχνεύσουν τους διαδρόμους που οδηγούσαν στο αντίπαλο «κουτί». Η ΑΕΚ, λοιπόν, παρουσιάστηκε γενικώς πιο διεκδικητική και σε τέσσερις στιγμές άγγιξε το γκολ, με τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες να «βγαίνουν» από τον Φαράζ (48΄, 58΄). Ο Ολτρα, ανακάτεψε την τράπουλα με τις αλλαγές που επιχείρησε και αφού ο Πίριτς στις δύο φορές που χρειάστηκε αντέδρασε σωστά (Ντόβμπικ 56΄, Πικχαλόνοκ 83΄), η επιμονή και η υπομονή επιβραβεύτηκε, 6 λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου!

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ