aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Κομβικής σημασίας για εξάδα

ΑΕΛ: Κομβικής σημασίας για εξάδα

Όπως είναι διαμορφωμένα σήμερα τα βαθμολογικά δεδομένα, το αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια κρίνεται κομβικής σημασίας για την ΑΕΛ στην προσπάθεια παρουσίας της στην εξάδα με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά από τον συμπολίτη της Απόλλωνα, που είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας και σήμερα δίνει ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Για να μπορέσει, λοιπόν, να διατηρήσει ή και να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου της εξάδας, η ΑΕΛ θα πρέπει να περάσει από το ΓΣΠ νικηφόρα ή τουλάχιστον να μη χάσει και παράλληλα να μην κερδίσει ο Απόλλωνας. Ναι μεν υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης, αλλά πέρα από τους βαθμούς είναι και το ψυχολογικό αβαντάζ που μπορεί να διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η ΑΕΛ παρουσιάζει σταθερότητα στην άμυνα, ιδιαίτερα στα τελευταία ντέρμπι με καλή τακτική, που είχε να κάνει κυρίως με την αμυντική συμπεριφορά της. Για να παίρνει νίκες, όμως, χρειάζεται τα γκολ και εκεί είναι που θα πρέπει να δώσει έμφαση, έτσι ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει την εξάδα. Ο Γιανέφσκι δουλεύει σ’ αυτό τον τομέα, ενώ αναμένει βοήθεια από τα νέα αποκτήματα, Μεντόσα και Τσέρνιχ (η ΑΕΛ με χθεσινή πρωινή ανάρτησή της τον καλωσορίζει στο Στάδιο «Αλφαμέγα»), που ήρθαν για να ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ