Οι τέσσερις αποβολές χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα μνημονεύεται για χρόνια ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους. Κάτι παρόμοιο (και λίγο πιο προχωρημένο…) έγινε τη σεζόν 1979-80, σε εκείνο αλησμόνητο φινάλε του πρωταθλήματος. Πριν από 42 χρόνια, κερδισμένος ήταν ο ΑΠΟΕΛ που αγωνιζόταν στην Πάφο με αντίπαλο τον ΑΠΟΠ, ο οποίος ήθελε ένα βαθμό για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία.
Η ομάδα της Λευκωσίας που διεκδικούσε τον τίτλο με αντίπαλο την Ομόνοια, η οποία είχε έξι σερί πρωταθλήματα. Οι πράσινοι ήταν ένα βαθμό πιο ψηλά στη βαθμολογία κι έπρεπε να νικήσουν στην Αραδίππου την τοπική Ομόνοια, η οποία κινδύνευε με υποβιβασμό. Τα σενάρια για την ανάδειξη του πρωταθλητή, έδιναν κι έπαιρναν και βγήκαν οι υπολογιστικές μηχανές αφού η διαφορά τερμάτων της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ μικρή.
Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, νικούσε με 1-0 μέχρι το 75’ με γκολ του Τάκη Αντωνίου (47’), όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής του αγώνα, Στέφανος Χατζηστεφάνου απέβαλε πέντε ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΠ, τους περισσότερους για διαμαρτυρία! Ο αγώνας διακόπηκε επειδή δεν μπορούσε να συνεχιστεί με μόνο έξι παίκτες των γηπεδούχων και στη συνέχεια, στη Δικαστική της ΚΟΠ κατακυρώθηκε με σκορ 2-0 υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Για την ιστορία, την ίδια ώρα η Ομόνοια που είχε τέσσερα δοκάρια (!) δεν μπορούσε να νικήσει την Ομόνοια Αραδίππου (1-1 με γκολ των Τάκη Ηροδότου και Σωτήρη Καϊάφα) κι ο τίτλος βάφτηκε γαλαζοκίτρινος.
Με σύστημα βαθμολογίας τότε 2-1-0, δηλαδή δύο βαθμούς η νίκη και ένα βαθμό η ισοπαλία, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτος και πρωταθλητής 48 βαθμούς σε σύνολο 28 αγώνων με 23 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες, 72-19 στα γκολ (+53). Η Ομόνοια τερμάτισε δεύτερη, επίσης 48 βαθμούς με 21 νίκες, 6 ισοπαλίες, μια ήττα και 66-14 στα γκολ (+52).














