Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Όταν ο Αυγουστή έκλεινε δημόσια το «μάτι» στον Πετρίδη

ΑΠΟΕΛ: Όταν ο Αυγουστή έκλεινε δημόσια το «μάτι» στον Πετρίδη

Στα χέρια του Σωφρόνη Αυγουστή είναι το τιμόνι του υπερωκεάνιου που ονομάζεται ΑΠΟΕΛ. Η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη και γι’ αυτό άλλωστε η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων επέλεξε μετά τη συντριβή στην Πάφο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να προχωρήσει σε αλλαγή καπετάνιου.

Ο Κύπριος τεχνικός αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα να καθίσει στον πιο ηλεκτρικό πάγκο κυπριακής (και όχι μόνο) ομάδας γνωρίζοντας πως μοναδικό σωσίβιο επιβίωσης είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οτιδήποτε λιγότερο μάλλον θα θεωρηθεί αποτυχία, έστω και αν ο ΑΠΟΕΛ πέρυσι τερμάτισε όγδοος και προχώρησε σε σωρεία προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ.

Για πολλούς η πρόσληψη του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν αναμενόμενη, παρόλο που ήρθε πρόωρα στη σεζόν. Το πιθανότερο είναι πως ούτε ο ίδιος ο 44χρονος προπονητής δεν ξαφνιάστηκε για την επιλογή του Πρόδρομου Πετρίδη να του δώσει τα κλειδιά του «Αρχαγγέλου». Απόδειξη αυτού η δημόσια τοποθέτησή του στον Active (107,4 & 102,5) στις 21 Απριλίου, μία μόλις μέρα μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ.

«Ο πρόεδρος που ξέρει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, το γνωρίζει», ανέφερε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και του Απόλλωνα. Σε συμπληρωματική ερώτηση εάν έχει ήδη μιλήσει με τον εν λόγω πρόεδρο για ενδεχόμενη συνεργασία, υπογράμμισε: «Παλιά, ναι. Και ο ίδιος μου εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον τρόπο παιχνιδιού της παλιάς μου ομάδας (σ.σ. Απόλλων) και μένω μέχρι εδώ!».

Αν και δεν κατονόμασε τον Πρόδρομο Πετρίδη ο Σωφρόνης Αυγουστή τον «φωτογράφισε» και περίμενε στη γωνία την στιγμή που ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα του έδινε την ευκαιρία να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ