aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕκκενώνονται κι άλλα χωριά μετά τον Αρακαπά (pics & vids)

Εκκενώνονται κι άλλα χωριά μετά τον Αρακαπά (pics & vids)

Εικόνες χάους και πανικού επικρατούν στην κοινότητα του Αρακαπά στη Λεμεσό, αφού η ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό, καίγοντας στο πέρασμά σπίτια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η φωτιά αφού πέρασε από τον Αρακαπά, επεκτείνεται προς τις βουνοπλαγιές, ενώ έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για να εκκενωθούν τα χωριά Οδού, Ορά, Φαρμακάς και Αγίοι Βαβατσινιάς. Στο μεταξύ η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από γειτονικά κράτη.

Υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς: Στην περιοχή Αρακαπάς – Επταγώνια και Διερώνα για την επαρχία Λεμεσό και η περιοχή Οδού – Μελινη – Αγίοι Βαβαστινιάς για την επαρχία Λάρνακας.

Στην περιοχή επιχειρούν δέκα οχήματα του Τμήματος Δασών, 7 της πυροσβεστικής, 4 βιοτιοφορα, 5 μπουλντόζες ,2 ελικόπτερα της Αστυνομίας, δύο του στρατού, δύο των βρετανικών βάσεων και 4 αεροπλάνα.

Οι οικίες στον Αρακαπά εκκενώθηκαν, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην εκκλησία του χωριού.

Όπως δήλωσε αρχικά στο philenews o κοινοτάρχης της κοινότητας Βάσος Βασιλείου oı κάτοικοι βιώνουν στιγμές πανικού και χάους. “Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη μέσα στο χωριό. Προσπαθούμε να εκκενωσουμε την κοινότητα. Κάποιοι κάτοικοι αρνούνται να αποχωρήσουν, θέλουν να σώσουν τις περιουσίες τους. Εύχομαι να μην έχουν χειρότερα. Η φωτιά τη μια στιγμή είναι στο ένα σημείο και σε δευτερόλεπτα, ‘πετάει’ στο άλλο. Επικρατεί το χάος”, ανέφερε ο κ. Βασιλείου τονίζοντας πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρενουν το έργο της κατάσβεσης.

Κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται διαμαρτύρονται, ενώ κάνουν λόγο για κακόβουλη ενέργεια.




Εικόνες από το Κέντρο Συντονισμούστο γήπεδο του Αρακαπά:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ