aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛάζος: «Είτε το θέλουν είτε όχι, η Σαλαμίνα είναι στο Big-6, θέλουμε 2-3 παίκτες από...

Λάζος: «Είτε το θέλουν είτε όχι, η Σαλαμίνα είναι στο Big-6, θέλουμε 2-3 παίκτες από Κύπρο»

Εδώ και καιρό ήταν στο… μάτι του Μάκη Παπαϊωάννου ο Βανσάν Κρεάν, ο οποίος αποτελεί το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα της Νέας Σαλαμίνας. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρόλευκων, Δημήτρης Λάζος στον Super Sport FM ο Πάμπος Χριστοδούλου άναψε αμέσως πράσινο για την απόκτηση του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

«Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ήταν από τους πρώτους μετεγγραφικούς στόχους, ήταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της ομάδας μας και καταφέραμε μετά από έντονες διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας. Θεωρώ ότι αρχίσαμε με το δεξί καθώς είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, είναι επιθετικός και δεύτερος επιθετικός. Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει το εύκολο γκολ και τέτοιος παίκτης έλειψε από τη Νέα Σαλαμίνα. Καθρέφτης είναι το γήπεδο αλλά βάσει βιογραφικού είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο Μάκης Παπαϊωάννου όσο έτρεχε η διαδικασία με το θέμα προπονητή, μελετούσε περιπτώσεις για να μην χάσουμε χρόνο όσον αφορά τον προγραμματισμό. Ο Πάμπος Χριστοδούλου άναψε αμέσως το πράσινο φως. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε. Για να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσουν το “ΟΚ” και ο Τεχνικός Διευθυντής και ο προπονητής. Τους έχουμε εμπιστοσύνη, σπαταλούν ατέλειωτες ώρες μελετώντας περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και θέλουμε να περιορίσουμε τα περιθώρια λάθους».

Οι μεγάλοι δεν σας υπολογίζουν στο Big-6 και τις συμφωνίες που κάνουν, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό; «Η Νέα Σαλαμίνα είτε μας έχουν στο big-6 είτε όχι, είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Οι μετρήσεις είναι εκεί και μπορούμε να τα βάλουμε κάτω και να αποδείξουμε ότι είναι ανάμεσα στις έξι μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου. Έχει δικό της γήπεδο μετά την προσφυγιά, έχει εξαιρετικό προπονητικό κέντρο με τέσσερα γήπεδα, γίνεται τεράστιο κτίριο τώρα και είναι μεγάλη ομάδα».

Πόσες μεταγραφές υπολογίζεται να κάνετε; «Θα είναι νέα η ομάδα και θα γίνουν αρκετές αλλαγές. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Τα τελευταία χρόνια μας χαροποίησε η σταθερότητα της ομάδας αλλά θα προσπαθήσουμε έστω και με χαμηλότερο προϋπολογισμό να φέρουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα έρθουν λιγότεροι αλλά ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές όπως κάναμε την προπέρσινη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Πόσο πιο χαμηλός θα είναι ο προϋπολογισμός; «Θα είναι περίπου στο 25% χαμηλότερος».

Συμφωνήσατε με τους ποδοσφαιριστές που θέλετε να κρατήσετε στην ομάδα; «Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι οι Κύπριοι συνεχίζουν στο ρόστερ και είναι αδιαπραγμάτευτο για τον κάθε προπονητή που έρχεται. Διαθέτουμε την καλύτερη Ακαδημία στην Κύπρο που βγάζει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και θα την διαφυλάξουμε. Ο Πάμπος Χριστοδούλου συμφώνησε με αυτό, εξάλλου είναι προπονητής που χρησιμοποιεί Κύπριους. Το 90% των ποδοσφαιριστών έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν. Αυτό δείχνει ότι είναι ευχαριστημένοι από όλα στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και όποιος ποδοσφαιριστής κρίνει ο προπονητής ότι μπορεί να βοηθήσει, θα παραμείνει».

Ενδιαφέρουν οι Βινίσιους και Βαρέλα; «Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, δημοσιογραφικά μας χρεώθηκαν 70 παίκτες αλλά αποκτήσαμε για την ώρα μόνο έναν. Υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνιζόταν στην Κύπρο και μας ενδιαφέρουν. Έχουν προταθεί πολλοί, μας αρέσουν 2-3 περιπτώσεις και μέσα στις επόμενες μέρες θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις. Υπάρχουν προχωρημένες επαφές και με ποδοσφαιριστές που είναι στο εξωτερικό και με ποδοσφαιριστές που είναι στην Κύπρο».

Που θα γίνει η προετοιμασία; «Υπάρχουν σκέψεις και θέληση από πλευράς διοικητικού συμβουλίου η προετοιμασία να γίνει στο εξωτερικό. Περιμένουμε να δούμε και τα πρωτόκολλα ώστε η ομάδα να είναι ασφαλής εκεί που θα πάει. Υπάρχει η πρόθεση να πάμε για 10-15 μέρες στο εξωτερικό και περιμένουμε να δούμε που θα πάμε. Μιλάμε για Βουλγαρία όπου πήγαμε τα τελευταία χρόνια».

Σχετικά με το μέλλον του Βεσελόφσκι, είπε; «Του έχει προταθεί μια συνεργασία με μειωμένες απολαβές γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Βάζουμε πάνω από όλα την βιωσιμότητα του σωματείου και θέλουμε να είμαστε κύριοι προς τους ποδοσφαιριστές. Η Νέα Σαλαμίνα πληρώνει πριν την ώρα της τα τελευταία χρόνια. Τους έγινε πρόταση και περιμένουμε την απάντηση του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ