Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠρωτάθλημα 14 ομάδων χωρίς πλέι οφ. Η απαίτηση των «μεγάλων» για το «ναι»

Πρωτάθλημα 14 ομάδων χωρίς πλέι οφ. Η απαίτηση των «μεγάλων» για το «ναι»

Η ώρα της οριστικοποίησης των αποφάσεων για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και τη δομή του επόμενου (2019-20) έφτασε. Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ σε συνεδρία που άρχισε λίγο μετά τις 11:15 στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ θ’ αποφασίσει για το Πρωτάθλημα Cyta και το Κύπελλο Coca-Cola και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα ρίξει πρόωρα την αυλαία της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Οι κόκκινες γραμμές των επιδημιολόγων σε σημαντικούς όρους του πρωτοκόλλου που ετοίμασε η ΚΟΠ σε σχέση με τα διατάγματα της Κυβέρνησης αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για να στηθεί ξανά η μπάλα στη σέντρα και φαίνεται πως το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Στη σεζόν 2019-20 θα μπει… παύλα, καθώς δεν θα προκύψει πρωταθλητής και κυπελλούχο, ενώ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα καθοριστούν με βάση τη βαθμολογία την ώρα της διακοπής. H Oμόνοια θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Ανόρθωσης σε ΚΟΠ για μπαράζ με Ομόνοια και κύπελλο

Η προσοχή στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ εστιάζεται στην πρόταση για αύξηση των ομάδων της Α’ Κατηγορίας από 12 σε 14 ομάδες. Υπάρχει ισχυρότατο «ρεύμα» για τροποποίηση της προκήρυξης και εκτός απρόοπτου θα ψηφιστεί και το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει με 14 ομάδες, 26 αγωνιστικές χωρίς πλέι οφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy αρνητικές στην αύξηση των ομάδων είναι Ανόρθωση και Απόλλων, ενώ Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και ΑΕΛ θα ψηφίσουν θετικά εφόσον διασφαλιστεί πως από τη σεζόν 2021-22 θα επανέλθουμε στις 12 ομάδες.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ