Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτο «τραπέζι» αύξηση ομάδων και πρόταση Σοφοκλέους για «ευρωπαίους»

Στο «τραπέζι» αύξηση ομάδων και πρόταση Σοφοκλέους για «ευρωπαίους»

Ένα βήμα πριν την οριστική απόφαση για διακοπή της σεζόν είναι η ΚΟΠ μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Υγείας, επιδημιολόγων, της ηγεσίας της ΚΟΠ, αντιπροσωπείας των Σωματείων, του εκτελεστικού πρόεδρου του ΠΑΣΠ και εκπρόσωπων του συνδέσμου διαιτητών και προπονητών.

Η Κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο πως δεν αποδέχεται καμία παρέκκλιση από τα διατάγματα του Υπουργείο Υγείας και έτσι προκύπτουν σημαντικά ζητήματα ως προς την εφαρμογή του πρωτοκόλλου τόσο στο ενδεχόμενο που βρεθεί θετικός στον ιό κάποιος ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προς την χρήση αποδυτηρίων και γυμναστηρίων.

Η ηγεσία της ΚΟΠ και οι πρόεδροι/εκπρόσωποι των έξι ομάδων του πρώτου γκρουπ με τον εκπρόσωπο του β’ γκρουπ (Κίκη Φιλίππου) αμέσως μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΚΟΠ για έκτακτη συνάντηση, ώστε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: Ολοταχώς για διακοπή του πρωταθλήματος, έκτακτη σύσκεψη ΚΟΠ – Σωματείων

Με τα υφιστάμενα δεδομένα φαίνεται πως η ζυγαριά έχει πλέον έγειρε κατά πολύ στο ενδεχόμενο πρόωρης διακοπής της σεζόν και πλέον η συζήτηση επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της φετινής σεζόν θα καθοριστούν βάσει βαθμολογικής κατάταξης μέχρι το σημείο της διακοπής. Δηλαδή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρεθεί η Ομόνοια (χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή) και σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας.

Διαβάστε επίσης: Άναψε «κόκκινο» και πέταξε την «καυτή» πατάτα στην ΚΟΠ η Κυβέρνηση

Στο τραπέζι είναι η αύξηση των ομάδων της Α’ Κατηγορίας από 12 σε 14, με άνοδο της Καρμιώτισσας και του Ερμή και χωρίς υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ τίθεται ξανά επί τάπητος η πρόταση του Ανδρέα Σοφοκλέους για αποζημίωση στις δύο ομάδες της πρώτης εξάδας (ΑΕΚ και ΑΕΛ) που θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τα έσοδα των τεσσάρων (Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων) εκπροσώπων της Κύπρου στην Ευρώπη.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ