aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το θέμα είναι το -4 είναι όμως και το +1

ΑΠΟΕΛ: Το θέμα είναι το -4 είναι όμως και το +1

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με τη βαθμολογία. Γι αυτό και το παιγνίδι με τον Απόλλωνα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους γαλαζοκίτρινους από πολλές απόψεις. Οι πρωταθλητές βρίσκονται σε καταδίωξη της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης που προηγούνται στη βαθμολογία και βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μακριά, ενώ νιώθουν στο σβέρκο τους την καυτή ανάσα του Απόλλωα, που βρίσκεται στην 4η θέση, ένα μόλις βαθμό μακριά!

Σαφώς και στον ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή εκείνο που σκέφτονται είναι πως θα πλησιάσουν την κορυφή και θα «πιάσουν» τις ομάδες που προπορεύονται στην προσπάθεια τους να φθάσουν στην κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου τίτλου πρωταθλήματος. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους ωστόσο υπάρχει και η σημασία να μην «πέσει» η ομάδα κάτω από την 3η θέση στη βαθμολογία. Όχι για τίποτα άλλο, υπό το φόβο ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η 4η θέση δεν οδηγεί στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ΑΕΛ να κατακτήσει το κύπελλο και να πάρει αυτή το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Ουζουνίδης είναι (σχεδόν) έτοιμος

Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως η διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου (οι πρώτοι αγώνες) και στις 29 (οι επαναληπτικοί), ενδεχομένως πολλά να έχουν αλλάξει μέχρι τότε. Γι αυτό και στον ΑΠΟΕΛ πάνε με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία αφενός θα διατηρήσει τις ελπίδες τους για τον τίτλο και αφετέρου θα εξουδετερώσουν (έστω και προς το παρόν) τον Απόλλωνα από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης ή και για κάτι παραπάνω. Βέβαια, εδώ να πούμε πως η νίκη των γαλαζοκίτρινων με 4-1 στον αγώνα του δεύτερου γύρου αποτελεί εκ προοιμίου αβαντάζ για τον ΑΠΟΕΛ, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα και εφόσον χρειαστεί να «μετρήσουν» τα μεταξύ τους παιγνίδια.

Διαβάστε επίσης: Ο… ξεχασμένος τρίτος φορ στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ

Επί του παρόντος πάντως, στον Αρχάγγελο εκείνο που κοιτάζουν και εκείνο που σκέφτονται δεν είναι τίποτα άλλο από τη νίκη στο Τσίρειο για να μπορέσουν να επωφεληθούν από τυχόν απώλειες της Ομόνοιας (παίζει με την ΑΕΛ στο Τσίρειο) και της Ανόρθωσης (παίζει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την ΑΕΚ) για να πλησιάσει την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ