aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Για να φρενάρει στον κατήφορο

Ομόνοια: Για να φρενάρει στον κατήφορο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλος ένας μίνι γύρος πέντε αγώνων απομένουν για να ολοκληρωθεί η πιο εφιαλτική σεζόν στην ιστορία της Ομόνοιας. Σήμερα, θα κάνει αρχή σ’ αυτή τη διαδικασία με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο έχει να κερδίσει πριν από μια πενταετία και προερχόμενη από επτά σερί ήττες. Παράλληλα μετρά 13 ήττες στο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί ισοφάριση του (περσινού) αρνητικότερου ρεκόρ της ιστορίας της.

Γι’ αυτό και το «τριφύλλι» θα θελήσει να βάλει ένα τέλος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά και να αποτρέψει τη 14η ήττα στο πρωτάθλημα, που θα σημάνει νέο αρνητικό ρεκόρ. Το ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο της Ομόνοιας, είναι εάν η ομάδα μπορεί να υλοποιήσει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που στα προηγούμενα ματς έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει. Πόσο  μάλλον έχοντας απέναντι της τον «αιώνιο» αντίπαλο, από τον οποίο στα τελευταία δέκα ματς μετρά ισάριθμες ήττες.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς έξι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Ωστόσο, τα πιο πάνω αποτελούν κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας και τον Γέσπερ Φρέντμπεργκ. «Είναι καιρός να τους κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέρμπισαϊρ στις δηλώσεις του στο «Omonoia Premium». Το είπε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας την τελευταία διετία. Απομένει να επιβεβαιωθεί με την παρουσία της Ομόνοιας στον αγωνιστικό χώρο, όλης της ομάδας και όχι ενός ή δύο ποδοσφαιριστών.

Στόχος δεν υπάρχει, όμως υπάρχει η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη φανέλα και την ιστορία της ομάδας που οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται. Εναπόκειται σ’ αυτούς να βάλουν ένα τέλος στα αρνητικά σερί που δημιουργήθηκαν σε μια τραγική περίοδο για την Ομόνοια. Έστω και τώρα να δώσουν λίγη χαρά στον κόσμο τους.

Διαβάστε επίσης: Εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη!

Σαφώς και το έργο της Ομόνοιας φαντάζει δύσκολο, αφού απέναντί της θα βρει τον ΑΠΟΕΛ που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα. Μια πιο ποιοτική, έμπειρη και απαιτητική ομάδα. Οι πράσινοι θα πρέπει να αντιπαραβάλουν δύναμη, θέληση και πάθος. Στοιχεία απαραίτητα σ’ ένα ντέρμπι, που ενδεχομένως να είναι και ικανά για να το κρίνουν. Πάντοτε σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία. Επίσης, η παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών και τη νέα περίοδο στην ομάδα, έστω κι αν οι πλείστοι διατηρούν συμβόλαιο, ενδέχεται να κριθεί από την εικόνα τους στα εναπομείναντα ματς. Από την προσπάθεια που θα καταβάλουν, δείχνοντας ότι σέβονται τον μισθό που παίρνουν, τον σύλλογο και τον κόσμο της ομάδας. Η μπάλα είναι στα δικά τους πόδια, για τη νίκη γοήτρου και περηφάνιας για τον κάθε Ομονοιάτη.

Οι επιλογές του Φρέντμπεργκ

Η Ομόνοια θα παρουσιαστεί σήμερα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ χωρίς τον βασικό αριστερό μπακ της, Καντέ, λόγω καρτών. Ο Φρέντμπεργκ οδηγείται σε λύση ανάγκης για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Αντόνια να φαντάζει ως το φαβορί, παρόλο που τη θέση διεκδικεί και ένας εκ των Αραούζο και Δημητρίου, αναλόγως ποιος θα αγωνιστεί δεξιά. Εφόσον προτιμηθεί ο Αντόνια, μπροστά του ως εξτρέμ θα κινείται ο Κιπιάνι. «Παίζεται» μια θέση στη μεσαία γραμμή. Εάν ο Μαντούρο αισθάνεται απόλυτα έτοιμος θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα πλαισιώνοντας τους Κατελάρη και Α. Σοάρες, σε αντίθετη περίπτωση επικρατέστερος φαντάζει ο Κανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ