aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Διάβασε» Βασιλεία, έδωσε το στίγμα του ο Ουζουνίδης

ΑΠΟΕΛ: «Διάβασε» Βασιλεία, έδωσε το στίγμα του ο Ουζουνίδης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα που θα βρει απέναντί του ο ΑΠΟΕΛ αύριο βράδυ στο ΓΣΠ. Με τη βοήθεια των συνεργατών του, έχει συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες, καταγράφηκαν τα τελευταία εντός και εκτός συνόρων που έδωσε η Βασιλεία, με τις διαπιστώσεις να μεταφέρονται στους ποδοσφαιριστές.

Ο Ελλαδίτης κόουτς φρόντισε να δώσει το «στίγμα» του, κάνοντας μάλιστα δοκιμές όσον αφορά στο ανασταλτικό κυρίως σκέλος. Το ιδανικότερο σενάριο για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ είναι να μην παραβιαστεί η εστία του Βιντ Μπέλετς. Αν δει κανείς το τι έπραξε στη φάση των ομίλων η ελβετική ομάδα, θα διαπιστώσει πως σκόραρε σε όλα τα ματς (12 συνολικά), πλην ενός. Αυτό με την Κρασνοντάρ που διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου και εντασσόταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Διαβάστε επίσης: Ουζουνίδης: «Μεγάλο κίνητρο για όλους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

Βρίσκει γκολ, λοιπόν, η επικείμενη αντίπαλος, γι’ αυτό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ενισχύσει πολύ τη μεσαία γραμμή, ώστε να μη δοθούν πολλές τελικές προσπάθειες στους Ελβετούς. Ακόμη και στην τελευταία ήττα που δέχθηκαν από την Τουν (0-1), επιχείρησαν 28 σουτ, 7 εξ αυτών εντός εστίας, κέρδισαν 14 κόρνερ, αλλά φάνηκαν σοβαρά άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Όπως έλεγε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ με τους συνεργάτες του, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο βαθμός συγκέντρωσης. Για παράδειγμα, μερικά δευτερόλεπτα «χάθηκαν» στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και ο Εστέβαν Σατσέτι είχε «χτυπήσει». Θέλει την ισορροπία στις γραμμές, αλλά και στην αποφυγή των λαθών, κάτι που έθεσε εξάλλου ως βασικό άξονα για τη βελτίωση της ομάδας κατά την παρουσίασή του.  Ο ΑΠΟΕΛ, όποτε έκανε λάθη, τα πλήρωσε. Ο Ουζουνίδης, γενικώς, έχει ψηλά στην εκτίμησή του τη Βασιλεία και στέκεται στην ποιότητα των παικτών της.

Οσον αφορά στο αρχικό σχήμα  αναμένονται διαφοροποιήσεις. Οι Μούσα Αλ Τάαμαρι, Λίνους Χαλένιους που αγωνίσθηκαν ως αλλαγή με τον Απόλλωνα θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα. Ο πρώτος θα πάρει τη θέση του Μίλαν Γέφτοβιτς που δεν δηλώθηκε στη λίστα και ο δεύτερος θα εκτοπίσει το αρχικό σχήμα τον Αντρίγια Πάβλοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ