aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟμόνοια: Τρία πράγματα ξεχώρισαν από τη… μισή πρόκριση

Ομόνοια: Τρία πράγματα ξεχώρισαν από τη… μισή πρόκριση

Σοβαρή και ουσιώδης η Ομόνοια, με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της και πολλούς παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επιβλήθηκε άνετα της Δόξας στο ΓΣΠ (4-1), στο πρώτο ματς της φάσης των «8» του Κυπέλλου, «κλειδώνοντας» (ουσιαστικά) την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όμως ακόμη κι έτσι ο επαναληπτικός του Μακαρείου στις 19 Φεβρουαρίου θεωρείται τυπικής διαδικασίας, κάτι που δίνει στο «τριφύλλι» την άνεση να αφοσιωθεί στα σημαντικά παιχνίδια που μεσολαβούν μέχρι τότε, για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς το τελικό σκορ μιλά από μόνο του. Ωστόσο, από αυτό το ματς ξεχώρισαν τρία πράγματα: 1) Η συνέπεια του Φέντορ Μίκου στο σκοράρισμα σε ματς κυπέλλου, καθώς ο Βενεζουελάνος επιθετικός το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα ματς της δεύτερης τη τάξης διοργάνωσης. 2) Τα «δίδυμα» τέρματα του Ιωάννη Κούσουλου, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε σωματειακό επίπεδο αφού θυμίζουμε ότι το είχε κάνει σε εθνικό με την Κύπρο κόντρα στο Σαν Μαρίνο. 3) Το γκολ του Μίκαελ Λούφνερ μετά από σχεδόν δύο χρόνια, όταν σκόραρε με τη φανέλα της Κοπεγχάγης σε βάρος της Σίλκεμποργκ.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα που χρίζουν έστω και μικρής αναφοράς. Όπως, το ότι ήταν αρκετά δραστήριος, με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια, ήταν ο Νταβίντ Ακιντόλα, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού για 58 λεπτά και έδειξε ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει όταν «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και η συμμετοχή του Κριστιάν Μανρίκε, ο οποίος πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 66ο λεπτό και κατέγραψε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά πήρε για φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ