aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΉταν «Κυρία» κόντρα στην ΑΕΛ και στρογγυλοκάθισε στο ρετιρέ (pics & vid)

Ήταν «Κυρία» κόντρα στην ΑΕΛ και στρογγυλοκάθισε στο ρετιρέ (pics & vid)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πρώτη και καλύτερη η Ανόρθωση! Η «Μεγάλη Κυρία» κέρδισε με σχετική ευκολία την ΑΕΛ (2-0) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του κυπριακού πρωταθλήματος.

Σκόρερ οι Ράγιος (10’) και Κατσαράβα (38’), με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει διαχείρηση στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει του επόμενου αγώνα με τον Απόλλωνα. Στους 27 βαθμούς πλέον η «Κυρία», στους 18 έμεινε η ΑΕΛ. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Γκόρντον Σίλντλφελντ στις τάξεις των κυανόλευκων, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο (46′ Π. Αρτυματάς).

Απλή ουσιαστική και απολαυστική η Ανόρθωση

Απλή και ουσιαστική ήταν η εμφάνιση της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο. Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκαν κάπως μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Ο Μαργκάσα τα έκανε όλα και έδωσε υπέροχα στον Ράγιος, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βοζίνια και άνοιξε τον λογαριασμό (10’, 1-0).

Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο με την Ανόρθωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την ΑΕΛ να είναι απειλητική στις αντεπιθέσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έφτιαξαν κάποιες καλές προϋποθέσεις αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 36’ ο Αβραάμ πίεσε και ο Ιωάννου γύρισε την μπάλα πίσω, με τον Εμαέ να εκμεταλλεύεται την φάση και να βγαίνει απέναντι στον Λόρια, όμως ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργο Νικολάου σταμάτησε τη φάση λανθασμένα υποδεικνύοντας φάουλ στον Αβράαμ. Στη συνέχεια η Ανόρθωση, έπαιξε γρήγορα ο Σελίν, έβγαλε τη σέντρα, ο Ράσο δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφθασε στον Κατσαράβα που καραδοκούσε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βοζίνια και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (38’, 2-0).

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου, τα δεδομένα δεν άλλαξαν και οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων και την ΑΕΛ να έχει να ανέβει… βουνό ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Διαχείριση με το μυαλό στον Απόλλωνα

Στην επανάληψη τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Η Ανόρθωση είχε περισσότερο το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει διαχείριση μετά τον τραυματισμό του Γκόρτον Σίλντελφελντ (46’, στη θέση του μπήκε ο Π. Αρτυματάς).

Από την άλλη η ΑΕΛ, ήθελε αλλά δεν μπορούσε να φθάσει με προϋποθέσεις στην εστία της Ανόρθωσης. Ο Κέρκεζ ανακάτεψε την τράπουλα έκανε νωρίς τις τρεις αλλαγές που είχε στα χέρια του αλλά μάταια. Η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε και η Ανόρθωση πήρε μία εύκολη νίκη όπως αντικατοπτρίζει και το καθαρό σκορ.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα του αγώνα η παρουσία για πρώτη φορά στην ίδια ενδεκάδα των δύο αδερφών Αρτυματά (Κωστάκη και Παναγιώτη), οι οποίοι μπήκαν στον αγώνα ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Σελίν, Ιωάννου, Σίλντενφελντ (46′ Π. Αρτυματάς), Βργκοτς, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Ράγιος, Οκριασβίλι, Καλτσάς (57′ Κ. Αρτυματάς), Κατσαράβα (83′ Ντούρις).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (70′ Κάρλος), Χ. Κυριάκου, Ράσο, Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Μεντόγεβιτς, Ζντρασκόφσκι (60′ Γερολέμου), Αγκάνοβιτς, Χουράδο (64′ Γουίλερ), Εμαέ.

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σκόρερ: 11′ Ράγιος, 38′ Κατσιαράβα

Κίτρινες: Αβραάμ, Χ. Κυριάκου

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ Βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου.

4ος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ