aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πάει κι αυτό το… παραμύθι

Ανόρθωση: Πάει κι αυτό το… παραμύθι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μοναδικό… ψεγάδι για την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια στην έως τώρα διαδρομή της στο πρωτάθλημα, πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Δόξα, ήταν η «αφλογιστία» των επιθετικών της. Σε πέντε αγώνες που προηγήθηκαν του αγώνα στο Μακάρειο η «Κυρία» είχε πετύχει εφτά τέρματα χωρίς οι φορ της (Σαντίκ, Ντούρις, Κατσαράβα) να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Το γεγονός αυτό… σήκωσε σκόνη και συζητήσεις με τον Τιμούρ Κετσπάγια να δηλώνει, στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» στην Cytavision, ότι θα πετύχουν μαζεμένα στις επόμενες αγωνιστικές και πως επιβάλλεται να ξεπεράσουν την πίεση και το άγχος που νιώθει ένας επιθετικός ο οποίος δεν βρίσκει «στόχο».

Στο παιχνίδι με την Δόξα τελείωσε και αυτό το «παραμύθι». Ο Μίχαλ Ντούρις σκόραρε δύο φορές και έσπασε την κακοδαιμονία 5,5 μηνών. Τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο Σλοβάκος ήταν στις 15 Απριλίου, στη νίκη με 3-2 της Ανόρθωσης επί του Ερμή για την 28η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος από το σημείο του πέναλτι. Ένα γκολ πέτυχε ο Νίκα Κατσαράβα, ο οποίος πιστώθηκε επίσης δύο ασίστ και ήταν ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα της Αμμοχώστου στο Μακάρειο.

Ο πανύψηλος φορ από το… μένω ή φεύγω του καλοκαιριού, πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και απέδειξε στον Κετσπάγια ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό «όπλο» για διάκριση της Ανόρθωσης στη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Στον… αστερισμό του Ράγιος, με νούμερα που ζαλίζουν

Το «διάβασμα» του Κετσπάγια

Η κίνηση του Κετσπάγια να παρατάξει την Ανόρθωση με δύο επιθετικούς (Ντούρις, Κατσαράβα) στην ενδεκάδα εξέπληξε και αποδείχθηκε ορθή. Ο 51χρονος τεχνικός επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Καλτσά, όχι γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοσή του στο ντέρμπι με την Ομόνοια, αλλά γιατί στο «διάβασμα» του αντιπάλου έκρινε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την Ανόρθωση να έχει δύο φορ στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι και έγινε. Ντούρις και Κατσαράβα είχαν συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της «Κυρίας».

Πάντως, το πλάνο με δύο επιθετικούς (Κατσαράβα – Ντούρις) είχε λειτουργήσει και πέρυσι αρκετά καλά όταν το είχε δοκιμάσει ο Γιούργκεν Στρέπελ, με τον Σλοβάκο να κινείται ως αριστερό εξτρέμ. Σαφώς και σε παιχνίδια με πιο ισχυρούς αντιπάλους δύσκολα θα χρησιμοποιείται από την αρχή, όμως μπήκε ήδη στο «οπλοστάσιο» του Κετσπάγια και είναι βέβαιο πως θα το εφαρμόσει αρκετές φορές φέτος.

Διαβάστε επίσης: Παρακάμερα με «μπηχτές» σε «Καραβίδα», δηλώσεις από Τιμούρ και Ράγιος

Εξήγηση υπάρχει και για την επιλογή του Μανθάτη στο δεξί «φτερό» αντί του Καλτσά. Ο δεύτερος είναι «διεμβολιστής» και καλύτερος στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, όμως ο πρώτος έχει καλύτερη σέντρα. Και έχοντας στο γήπεδο τους Κατσαράβα και Ντούρις ο Κετσπάγια πόνταρε στις μπαλιές του Μανθάτη, τον οποίο μετέφερε από το αριστερό άκρο στο δεξί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ