aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ο Τάαμαρι «χάθηκε» στην περίοδο που περίμενε ένα χρόνο

AΠΟΕΛ: Ο Τάαμαρι «χάθηκε» στην περίοδο που περίμενε ένα χρόνο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Πρόδρομος Πετρίδης είπε μία πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ στους χορηγούς και τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι ακολούθησαν την αποστολή των γαλαζοκιτρίνων στην Ανδαλουσία για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σεβίλλη.

«Το μόνο που εύχομαι είναι να δούμε τον καλό ΑΠΟΕΛ και όχι αυτό που είδαμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Πάντα τέτοιο καιρό δεν είμαστε φορμαρισμένοι, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες», ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων λίγες ώρες πριν την σέντρα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Όντως, αν κοιτάξει κανείς τις επιδόσεις των πρωταθλητών στο εγχώριο πρωτάθλημα τέτοια περίοδο δεν είναι και οι καλύτερες. Όχι κατ’ ανάγκην σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στην απόδοση της ομάδας. Πολύ ορθά το έθεσε, επίσης, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ότι δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Ιδίως φέτος, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι στη θεωρία διαθέτουν ποιοτικά και ποσοτικά ένα πλούσιο ρόστερ.

Ο αγώνας στη Σεβίλλη δεν αποτελεί κριτήριο για τον ΑΠΟΕΛ. Τα περί παθητικής προσέγγισης που κατηγορήθηκε η ομάδα του Τόμας Ντολ μοιάζουν ουτοπικά, όταν σκεφτεί κανείς ποια ομάδα είχε να αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ, έστω και αν ο Λοπετέγι έκανε 10 αλλαγές στην ενδεκάδα. Η ομάδα του Τόμας Ντολ κυνηγούσε αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κανείς δεν μπορεί να την κατακρίνει για την αγωνιστική της συμπεριφορά απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ισπανία.

Αυτό για το οποίο μπορεί να κατακριθεί ο Γερμανός, είναι στο γεγονός ότι από τους πλείστους παίκτες του δεν έχει πάρει ακόμα το 100%. Τάαμαρι, Άλεφ, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (πριν τραυματιστεί), από τους οποίους διοίκηση και κόσμος του ΑΠΟΕΛ περίμεναν να οδηγήσουν την ομάδα είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Ιδίως η περίπτωση του Ιορδανού προβληματίζει έντονα. Από τον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο MVP του περσινού πρωταθλήματος περνά σχεδόν απαρατήρητος σε κάθε παιχνίδι. Έχει χάσει την εκρηκτικότητα που τον χαρακτηρίζει ως ποδοσφαιριστή και αδυνατεί να σηκώσει στους ώμους του τον ΑΠΟΕΛ, όπως έκανε για σχεδόν για ένα χρόνο. Το οξύμωρο για τον Τάαμαρι είναι πως η αγωνιστική κάμψη ήρθε σε μία περίοδο την οποία ο ίδιος ονειρευόταν από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο». Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κακά τα ψέματα τέτοιοι αγώνες ανεβάζουν ποδοσφαιρικές μετοχές, προσελκύουν πολλά βλέμματα και κτίζουν καριέρες.

Ο Τόμας Ντολ και οι συνεργάτες του καλούνται στο διάστημα της διακοπής να βρουν το αντίδοτο στην περίπτωση του Τάαμαρι γιατί ο Ιορδανός μπορεί από μόνος του να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ σε επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ