ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ
Το ρόστερ της ΑΕΚ πήρε την τελική μορφή, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει νέα προσθήκη μέχρι αύριο. Ο Άντερ Μουρίγιο ήταν ο απόλυτος υπεύθυνος για τις μετεγγραφές που έγιναν. Η ομάδα της Λάρνακας απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές (δεν υπολογίζουμε τον Φακούντο Γκαρσία, ο οποίος ουσιαστικά συνεχίζει από πέρσι) και έλυσε τη συνεργασία με επτά.
Στην άμυνα αποχώρησε ο αρχηγός Νταβίντ Καταλά και ο Μουρίγιο ταλαιπωρήθηκε πολύ μέχρι να καταλήξει στην καλύτερη λύση. Αφού πάλεψε για τον Βερδάσκα, στο τέλος κατέληξε στον Κάρλες Πλάνας, ο οποίος μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ. Σημαντική απώλεια ήταν και η αποχώρηση του Ιγκόρ Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική σεζόν και η αντικατάστασή του δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.
Αποκτήθηκε ο Ραούλ Ρουίθ, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία και είναι ο μόνος που βοήθησε ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή πορεία. Στην άμυνα έχει αποχωρήσει προς το τέλος ο Αντωνιάδης και προστέθηκε στο ρόστερ ο Τάντι. Ο νεαρός με την Πάφο έπαιξε βασικός και έστειλε αισιόδοξα μηνύματα.
Για τη θέση του αντι-Λαρένα αποκτήθηκε ο Σπόλιαριτς, ενώ στη θέση του Ακίνο ήρθε ο Φιόλιτς, τον οποίο ακόμη δεν είδαμε. Στην επίθεση υπάρχει κι ο νεοφερμένος Κίβενι (αντί του Ρουσιά). Αυτός που μένει έξω είναι ο Τζεφρέν Σουάρεζ, καθώς οι αποχωρήσεις ήταν επτά στο σύνολο και έξι οι κινήσεις ενίσχυσης.
Θυμίζουμε ότι ο Χέφελ φέτος «μετακόμισε» στον κατάλογο Α’, ενώ ο Ασούμπρε μπορεί να ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά αποχώρησε για να αδειάσει θέση. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του Μουρίγιο ήταν να ρίξει αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας, κάτι που πέτυχε. Αν η ΑΕΚ θα είναι ακόμη πιο δυνατή και ικανή για τίτλο, αυτό θα φανεί στην πορεία.














