aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜαργκάσα στον Active: «Γι’ αυτά έμεινα, δεν έχει σαν τους Ομονοιάτες φίλε»

Μαργκάσα στον Active: «Γι’ αυτά έμεινα, δεν έχει σαν τους Ομονοιάτες φίλε»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Προχθές συμφώνησε προφορικά με την Ομόνοια για την επέκταση της συνεργασίας του για ακόμη δύο χρόνια, το ίδιο βράδυ έγινε γνωστό στην ανοιχτή συγκέντρωση της Λεμεσού και αποθεώθηκε από τον κόσμο και σήμερα μίλησε στον Active 107.4&102.5 και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα». Ο Ρενάτο Μαργκάσα, εκ των αγαπημένων της πράσινης εξέδρας, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Εθνική, στην απόφαση του να ανανεώσει, την πρόταση του Πανιωνίου, τη συνεργασία του με τον Πάμπο και τη στιγμή που ΔΕΝ ήθελε ποτέ να ζήσει.

Ο Πανιώνιος «βοήθησε» την Ομόνοια

Αρχικό σχόλιο: Έχω προπόνηση σε λίγο. Ειλικρινά είναι δύσκολο να προπονείσαι σε 35 βαθμούς, αλλά 9 χρόνια εδώ έμαθα. Μου αρέσει στην Κύπρο. Θα μείνω εδώ για να ζήσω και μετά που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο.

Για την Εθνική: Ήταν πάρα πολύ ωραία, μεγάλη τιμή. Είναι δύσκολο για ένα ξένο να παίξει στην Εθνική. Ειδικά για εμένα που άρχισα από μία μικρή ομάδα. Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία για εμένα. Εγώ είχα στο μυαλό μου και ήθελα να φτάσω σε μία μεγάλη ομάδα και μετά που πήγα στην Ομόνοια και έπαιξα τόσα χρόνια, άρχισα να σκεφτόμουν και την Εθνική. Η αγάπη που πήρα ήθελα να τη δώσω πίσω και ο μόνος τρόπος ήταν να παίξω στην Εθνική. Είμαι τυχερός, είναι ο χαρακτήρας μου που είμαι ανοιχτός. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα με ΑΠΟΕΛίστες, Ανορθωσιάτες, ΑΕΛίστες. Στο γήπεδο, όμως, είμαι εντελώς διαφορετικός, θέλω να κερδίζω.

Μόνο που δεν βούρκωσε ο Μαργκάσα! (video)

Για την απόφαση του: Εγώ δεν είμαι άνθρωπος για να φύγω όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Μετά από την περσινή σεζόν και την πρόσληψη του Πάμπου που με έφερε εδώ και όλη την αγάπη από τον κόσμο, δεν μπορούσα να γυρίσω την πλάτη μου. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση και μετά από όλα αυτά, πάμε να κερδίσουμε κάτι με την Ομόνοια και να μείνω εδώ για πολλά χρόνια.

Για την πρόταση που είχε: Όχι από την πρώτη στιγμή ήθελα να μείνω. Όταν φτάσεις σε μία ηλικία και βλέπεις έτσι πολλά λεφτά και είχες αρχίσει από μικρή ομάδα, όλα παίζουν ρόλο. Δεν ήθελα να φύγω με τέτοιο τρόπο, τα λεφτά δεν είναι τα πάντα. Η αγάπη του κόσμου είναι απίστευτη, ο Πάμπος που με έφερε εδώ και η σεβασμός του προέδρου. Για εμένα πήρα την καλύτερη απόφαση.

Για τον Πάμπο: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθε στην ομάδα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μία δυνατή και καλή ομάδα. Θέλω να δουλέψω ξανά μαζί του και πάμε όλοι μαζί να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε και να κάνουμε καλύτερη σεζόν από την περσινή. Είναι σημαντικό να δώσουμε κάτι πίσω στον κόσμου. Δεν γίνεται να μην παίξουμε στην Ευρώπη και να μην είμαστε τόσο κοντά στην κορυφή, πρέπει και ο κόσμος να έρθει κοντά μας, να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας και να στηρίξει την ομάδα.

Αν είναι καλό που δεν βγήκε Ευρώπη η Ομόνοια: Εγώ διαφωνώ, δεν γίνεται να μην παίξουμε Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πάντα στην Ευρώπη και μία μέρα θέλουμε να πάμε στους Ομίλους. Ήταν καλύτερα για εμάς και ο προπονητής θα ήταν έτοιμος. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι και του χρόνου να παίξουμε στην Ευρώπη.

Για τις μετεγγραφές που έγινε και τη στήριξη του κόσμου: Αυτή είναι η Ομόνοια, δεν έχει σαν τους Ομονοιάτες φίλε. Εδώ που το ζω καθημερινά, το μόνο που θέλει είναι μία ομάδα που θα παλέψει στο γήπεδο. Οι νέοι παίχτες θα το καταλάβουν. Στην ανοιχτή προπόνηση θα έρθει ο κόσμος και εμείς οι παλιοί θα τους δείξουμε πως δεν υπάρχουν οπαδοί σαν τους οπαδούς της Ομόνοιας.

Μαργκάσα… για πάντα στην Ομόνοια!

Για τη στιγμές που δεν ήθελε να ζήσει και αυτά που κρατάει: Η μέρα στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας δεν ήθελα ποτέ να τη ζήσω. Ήταν η χειρότερη μέρα για εμένα. Αυτά τα τρία λεπτά που έδωσε ο διαιτητής δεν ήθελα να τα ζήσω. Κρατώ το κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Επίσης, στο παιχνίδι με την Ντιναμό μπήκαμε 45 λεπτά για προθέρμανση και το ΓΣΠ ήταν γεμάτο. Αυτό θέλω να το ζήσω ξανά.

Για τη νέα σεζόν: Εγώ είμαι πολλά χρόνια εδώ, ο κόσμος με ξέρει καλά. Έχω στο μυαλό μου μόνο την Ομόνοια και είμαι σίγουρος με τους νέους ότι θα κάνουμε μία δυνατή ομάδα. Θα κερδίσουμε πολλά παιχνίδια και μόνο με τη στήριξη τους θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Από την πρώτη μέρα έπιασα τους καινούργιους παίχτες και τους μίλησα για την Ομόνοια. Ο Κανού και ο Κάι γνώρισαν ήδη τους Ομονοιάτες και εγώ τους είπα «αυτό που είδατε σήμερα είναι λλίο. Να δουλέψουμε σκληρά και θα δείτε ένα ΓΣΠ γεμάτο και θα δείτε ποια είναι η Ομόνοια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ