ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ
Την απόλυτη δικαίωση για την αθόρυβη και σκληρή δουλειά μίας ολόκληρης σεζόν θα επιδιώξει το βράδυ της 22άς Μαΐου η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους σε τελικό κυπέλλου για 18η φορά στην ιστορία και θα διεκδικήσουν το όγδοο τους τρόπαιο.
Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ θα επιδιώξει να βάλει τέλος στην «κατάρα» 30 ολόκληρων χρόνων. Τελευταία φορά που η ΑΕΛ στέφθηκε κυπελλούχος ήταν το 1989 όταν κέρδισαν στον τελικό τον συμπολίτη Άρη με 3-2. Εκ τότε μέτρησαν έξι αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα σε Ανόρθωση (2003), ΑΕΚ (2004), ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας (2009), Ομόνοια (2012), Απόλλων (2013) και ΑΠΟΕΛ (2015).
Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Το νεόκτιστο Μακάρειο, η κλάππα και ο «πόλεμος» στο ΓΣΖ
Αυτή τη φορά στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ ελπίζουν ότι θα γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας και θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μία σεζόν που άρχισε με μουρμούρα και αμφισβήτηση, όμως εξελίχθηκε (σχεδόν) ιδανικά. Με την πρόκριση στον τελικό η ΑΕΛ «κλείδωσε» ευρωπαϊκή συμμετοχή που ήταν και ο πρώτος στόχος, ενώ την Τετάρτη 22 Μαΐου έχει ραντεβού με την ιστορία.
Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός στα αποδυτήρια της ΑΕΛ
Ο Ανδρέας Σοφοκλέους δικαιώνεται για την επιλογή του Ντούσαν Κέρκεζ, ο Βόσνιος τεχνικός αναδείχθηκε από το… πουθενά ως ο αναμορφωτής της ΑΕΛ και οι γαλαζοκίτρινοι έχοντας μακράν του δεύτερου το χαμηλότερο μπάτζετ από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες καταφέρνουν όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά και διεκδικητικοί.
Διαβάστε επίσης: Τελικός κυπέλλου: Πότε, πού και ποιες εξέδρες θα πάρουν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ














