Ο Φράνσις Ουζόχο είναι εκ των πρωταγωνιστών της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Κύπρο. Αρχικά το πολύκροτο σήριαλ με το δελτίο υγείας του και εν συνεχεία η αποβολή του στον αγώνα της 26ης αγωνιστικής με την Αλκή για άσεμνη χειρονομία.
Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές από τον Αθλητικό Δικαστή και θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μόνο στις τελευταίας δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μπόλικη συζήτηση για τον Ουζόχο γίνεται, όμως, και στη Νιγηρία.
Διαβάστε επίσης: Για ποιους κτυπά η «καμπάνα» αποχώρησης μετά τον Λαβόρδε
Ο παλαίμαχος ακραίος αμυντικός της Εθνικής Νιγηρίας, Μόμπι Οπαρακού δήλωσε ότι οι πιθανότητες των «Σούπερ Αετών» να κερδίσουν το Πρωτάθλημα Εθνών της Αφρικής είναι περιορισμένες εξαιτίας της αδυναμίας στη θέση του τερματοφύλακα.
Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Εντόπισε κοινοτικό αμυντικό ο Κετσπάγια
«Δεν μπορείς να κερδίσεις το Πρωτάθλημα Εθνών με αυτόν τον τερματοφύλακα. Είναι αδύνατο για να είμαι ειλικρινής, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ένα πρωτάθλημα (σ.σ. ισπανικό) που αναδεικνύει νεαρούς. Δεν είναι αρκετά γυμνασμένος για να είναι πρώτη επιλογή στην Εθνική», ανέφερε ο νυν τεχνικός διευθυντής της Heartland FC.














