Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η αληθινή πλευρά του νομίσματος πάει στον Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Η αληθινή πλευρά του νομίσματος πάει στον Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά μία και η διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα αυξήθηκε κατά έναν βαθμό. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος για τον ΑΠΟΕΛ μετά τους αγώνες του Σαββάτου (30/3). Μία όψη που κανείς στο «γαλαζοκίτρινο»… στρατόπεδο δεν κοιτάει. Και ο λόγος είναι ότι πολύ απλά η αντίθετη όψη, λέει μάλλον την αλήθεια.

Και η πικρή αλήθεια για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι πέταξε στα «σκουπίδια» το δώρο που του έκανε ένας πρώην γαλαζοκίτρινος: ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι γνώριζε ότι η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-1 στην «Αρένα» και πως αν ο ΑΠΟΕΛ διεύρυνε στις 13 συνεχόμενες τις νίκες του επί της Ομόνοιας θα ήταν το απόλυτο αφεντικό για τον τίτλο.

Αντί αυτού, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε για πέμπτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη και ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας εικοσαετίας ως γηπεδούχος, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ομόνοια. Αποτέλεσμα, η διαφορά με τον Απόλλωνα δεν πήγε ποτέ στο +4, αλλά στο +2. Ναι, ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος, όμως ενδεχόμενη επιτυχία επί της Ομόνοιας θα επρόκειτο για αποφασιστικό βήμα επίτευξης του ιστορικού στόχου της κατάκτησης του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Νέα ατάκα Πετρίδη στα αποδυτήρια μετά το «Χ» με την Ομόνοια

Παρόλο που το γκολ του Καρλάο στο 8’ έβαλε σε θέση οδηγού τους γαλαζοκίτρινους, το προβάδισμα δεν λειτούργησε θετικά για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές επιχείρησαν να δώσουν χώρο στην Ομόνοια και να κτυπήσουν στην κόντρα, όμως το πλάνο του Πάολο Τραμετσάνι δεν λειτούργησε στον μέγιστο βαθμό. Σαφώς και ο ΑΠΟΕΛ είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι με αποκορύφωμα το άστοχο σουτ του Νατέλ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μεχίας, όμως στο ποδόσφαιρο μετράει ότι… γράφει.

Κανείς δεν θυμάται ότι στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε τελική προσπάθεια, αλλά μόνο ότι στο τέλος κέρδισε. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν καταφέρνουν να κολλήσουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη από την 17η αγωνιστική και έπειτα. Δύο φορές κέρδισαν τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, όμως την αμέσως επόμενη αγωνιστική φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Μην “αγγίζετε” τους παίκτες μου…»

Όσο ο ΑΠΟΕΛ πετάει τις ευκαιρίες που του δίνονται, τόσο περισσότερο θα κρατά ζωντανό τον Απόλλωνα στη «μάχη» του τίτλου, έστω και αν η ομάδα της Λεμεσού κατά γενική ομολογία διανύει περίοδο κάμψης και διαθέτει ποσοτικά πολύ λιγότερες επιλογές.

Ο Πάολο Τραμετσάνι ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του ζητώντας να μην… αγγίζει αυτούς η κριτική, αλλά να πάει σε αυτόν. Ο Ιταλός αναλαμβάνει την ευθύνη για την… αληθινή πλευρά του νομίσματος. Αυτής, δηλαδή, που λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε το Σάββατο να «αγγίξει» τον τίτλο, όμως ο ίδιος πολύ σωστά υπενθύμισε ότι σε κάποια στιγμή στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στο -5 από την ομάδα της Λεμεσού και βρίσκεται σήμερα στο +2.  Και επίσης, προσθέτουμε εμείς, πριν τον Πάολο Τραμετσάνι ο ΑΠΟΕΛ παρουσίαζε εικόνα διάλυσης με αρκετούς οπαδούς του να τον ξεγράφουν ακόμα και από την υπόθεση τίτλος.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ