Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το 48.27% ανήκει σε δύο ποδοσφαιριστές

Ομόνοια: Το 48.27% ανήκει σε δύο ποδοσφαιριστές

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα 29 γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, που πέτυχε η Ομόνοια είναι πολύ λίγα. Μόλις 1.16 ο μέσος όρος ανά παιχνίδι. Η αδυναμία στο σκοράρισμα επηρέασε σημαντικά την πορεία της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν. Της έλειψαν τα πολλά γκολ του Ντέρμπισαϊρ, που είχε πετύχει τις προηγούμενες δύο σεζόν, στις οποίες ήταν πολύ πιο παραγωγική.

Τα μισά παρά ένα γκολ, δηλαδή 14, επιτεύχθηκαν από δυο ποδοσφαιριστές. Ζόρντι Γκόμεθ και Νταβίντ Ραμίρες, πέτυχαν από επτά γκολ. Ποσοστό 48.27% από το σύνολο τερμάτων του «τριφυλλιού». Τα υπόλοιπα 15 γκολ επιτεύχθηκαν από άλλους εννέα σκόρερ. Από τρία γκολ πέτυχαν οι Τζιωνής και Κολοβός, από δύο οι Ντέρμπισαϊρ και Λόπεθ (που ήδη αποχώρησε από την ομάδα) και από ένα οι Κατελάρης, Χριστοφή, Μαυρίας, Πρτσε και Σοάρες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Θέλει να επιστρέψει εκεί που δοξάστηκε!

Ο Κοσταρικανός, παρόλο που έδειξε πως δεν έχει το εύκολο γκολ, το τελευταίο διάστημα που μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα, βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα. Πέτυχε τα τέσσερα από τα επτά γκολ του στα πρόσφατα ματς και έπιασε τον Γκόμεθ στην πρωτιά του πίνακα των σκόρερ για την Ομόνοια. Ο Ισπανός, αν και μέσος, πέτυχε επτά γκολ. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα σίγησε. Έχει να δει δίκτυα από τις 4 Φεβρουαρίου, όταν σκόραρε απέναντι στον Ερμή. Ο 33χρονος άσος έχει ρεκόρ καριέρας 12 γκολ με τη φανέλα της Σουόνσι, τη σεζόν 2008-09. Κάτι που επιβεβαιώνει πως, αν και μέσος έχει το γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι τεχνικές υπηρεσίες αξιολογούν την πρόταση για το Μακάρειο

Οι πράσινοι εάν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 6η θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα, θα πρέπει να συνεχίσουν να σκοράρουν όπως έκαναν απέναντι στην ΑΕΛ. Και αν μην στηρίζονται μόνο σ’ έναν-δυο ποδοσφαιριστές στο γκολ αλλά σε περισσότερους.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ