aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Ανασύνταξη και αντεπίθεση…

Απόλλων: Ανασύνταξη και αντεπίθεση…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από εδώ και μπρος ο Απόλλων πρέπει να δει την πραγματικότητα κατάματα. Ποια είναι αυτή; Να συγκεντρωθεί στα εφτά παιχνίδια που απομένουν, να ανασυνταχθεί και να κυνηγήσει την ουσία. Να φροντίσουν όλοι να πάρει ανάσες η ομάδα στο διάστημα της διακοπής και μαζί να ανεβάσουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Το να χάνεις τρία παιχνίδια από τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι κάτι που εύκολα το προσπερνάς, είναι άσχημο και για την ψυχολογία, όμως δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν από το να τα δώσουν όλα στη συνέχεια. Ένα θέμα έχει να κάνει με την κούραση, αλλά και τους τραυματισμούς που έπληξαν την ομάδα από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Απόλλων είναι σε αγωνιστική δράση από τον περασμένο Ιούλιο, με παιχνίδια με ψηλές εντάσεις. Ήταν φυσιολογικό κάποιοι να μείνουν από δυνάμεις και με τις επιλογές να στερεύουν η ομάδα έμεινε εκτεθειμένη.

Παράλληλα, δεν έγινε ενίσχυση τον Ιανουάριο, αντίθετα με την αποχώρηση του Μαγκλίτσα, άδειασε επιθετικά η ομάδα. Στα τελευταία παιχνίδια ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν είχε τις επιλογές, που είχε για παράδειγμα ο βασικός ανταγωνιστής του. Αποδείχθηκε λάθος η απόφαση να μην ενισχυθούν οι κυανόλευκοι, καθώς οι τραυματισμοί και η κούραση πλήγωσαν την ομάδα. Κάποιοι μάλιστα πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, που ήσαν μόνιμα στο προσκήνιο με καλές εμφανίσεις (Πέδρο, Παπουλής, Σατσέτι) έχασαν την σπιρτάδα που τους διέκρινε.

Ο Κύπριος τεχνικός έχει δώσει πολλά στην ομάδα, μπορεί να μην εκτίμησε σωστά κάποια πράγματα (στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο), όμως έχει μάθει να πολεμάει και να βγάζει αντιστάσεις. Δεν είναι εύκολο να «πυροβολείς» τον Σωφρόνη Αυγουστή, γιατί δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ. Πέραν από τα τεχνικά θέματα, υπάρχουν και άλλα που έφταιξαν. Δεν είναι αποκλειστική η ευθύνη στον προπονητή το γεγονός, πως αντί να είναι πρώτος ο Απόλλωνας, έπεσε στη δεύτερη θέση με ένα βαθμό διαφορά από τον πρώτο. Υπάρχουν άλλα εφτά παιχνίδια και 21 διαθέσιμοι βαθμοί. Θα το πολεμήσουν μέχρι τέλους και όταν θα πέσει η αυλαία θα αποδειχθεί τι έχουν καταφέρει ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ