Δύο μήνες μετά τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του ΚΟΑ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δηλώνει έτοιμος να αφήσει την καρέκλα της ηγεσίας της ανώτατης αθλητικής αρχής του τόπου και να διεκδικήσει έδρα στη Βουλή, εφόσον προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές για την 56η έδρα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με την 56η έδρα του σώματος με τον οποίο η βουλευτική έδρα της Λεμεσού είχε αποδοθεί στην Αλληλεγγύη και στον Γιώργο Παπαδόπουλο.
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Δικαστηρίου, η οποία δεν είναι ομόφωνη ως προς το αποτέλεσμα, συγκεκριμένη πρόνοια του νόμου προσκρούει και είναι αντίθετη στην αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, ενώ ο νόμος παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Εάν προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ήταν από τους πρωτοστάτες αυτών που οδήγησαν το θέμα στα δικαστήρια με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως θα διεκδικήσει τη θέση κάτι που σημαίνει πως θα αποχωρίσει από τη θέση του προέδρου του ΚΟΑ: «Εάν υπάρξει αναπληρωματική εκλογή ναι θα διεκδικήσω την έδρα. Είναι εδώ και τρία χρόνια μπορώ να πω ότι είναι μια μοναχική μάχη, παρόλο που είχα συμπαραστάτες, αλλά είναι ψυχοφθόρο να δικαιώνεσαι συνεχώς. Σήμερα είναι η τρίτη απόφαση και να θα επιδιώξω τη δικαίωση μου μέσω της λαϊκής βούλησης. Θα κατέβω στις εκλογές αν προκηρυχθούν εκλογές θα είμαι υποψήφιος», ήταν η αναφορά του Ανδρέα Μιχαηλίδη.














