ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ
Ό,τι… έκτισε στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος η Ομόνοια τα χάλασε σε 90’ στο Τσίρειο. Η θετική εικόνα των πρασίνων στα παιχνίδια με Ανόρθωση και ΑΕΛ πήγε στράφι στη Λεμεσό, όπου έχασε με 3-1 από τον Απόλλωνα υποπίπτοντας σε παιδικά λάθη.
«Και να έλεγα στους παίκτες μου να κάνουν τόσα λάθη δεν θα τα έκαναν», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αναστασίου στο τέλος της αναμέτρησης και δεν έχει άδικο. Η συμπεριφορά των πρασίνων στις στατικές φάσεις έμοιαζε με παιδική χαρά. Σελάγια και Σαρδινέρο σκόραραν ανενόχλητοι στην «καρδιά» της περιοχής του τριφυλλιού.
Διαβάστε επίσης: Η αγκαλιά και η συμβουλή μετράνε περισσότερο από μία κίτρινη
Μπορεί ο Αργεντινός να ήταν οριακά εκτεθειμένος στη φάση του πρώτου γκολ, όμως δεν δικαιολογείται ο τρόπος άμυνας της Ομόνοιας καθώς ο Σελάγια ήταν μόνο εκατοστά πιο μπροστά από τον Κατελάρη. Ο Σαρδινέρο στο 2-0 δεν είχε περιμετρικά σε απόσταση δύο μέτρων παίκτη της Ομόνοιας και σκόραρε με τακουνάκι σε σαν σε προπόνηση.
Η παθογένεια της Ομόνοιας στο σκοράρισμα εμφανίστηκε και πάλι στο Τσίρειο. Οι πράσινοι έφτιαξαν φάσεις, όμως ήταν άστοχοι και όταν σε παιχνίδια με τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας σπαταλάς τόσες ευκαιρίες δεν μπορείς να ζητάς βαθμολογικό κέρδος. Η Ομόνοια εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε πολύ σωστά ως κλειδί για την μετέπειτα πορεία της στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
Διαβάστε επίσης: Αναστασίου: «Μου είπαν ήταν οφσάιντ το πρώτο γκολ, μας επηρέασε»
Σταύρος Παπασταύρου, Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης είδαν μαζί την αναμέτρηση στο Τσίρειο και προφανώς διαπίστωσαν ότι για να μπορέσει η Ομόνοια τη νέα σεζόν να πρωταγωνιστήσει θα πρέπει να αλλάξουν (ακόμα) πολλά. Την ίδια άποψη έχει και ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος άλλωστε το δήλωσε με πολλούς και διάφορους τρόπους στους πρώτους μήνες παρουσίας του στο «Ηλίας Πούλλος».














