Συνέχεια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Με μεγάλο νικητή τον Λούκας Μίντλερ από την Αυστρία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Cyprus Men’s F1 Futures που διοργάνωσε και φέτος η  Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ).

Ο Μίντλερ επικράτησε στον τελικό του Ντέιβιντ Πόλτζακ από την Τσεχία με 2-0 (6-3, 6-3). Στο Διπλό νικητές αναδείχτηκαν οι Ασκ Φρέντρικ (Nor) και Ομάρ Σαλμάν (Bel),που νίκησαν στον τελικό τους Αυστριακούς Λούκας Μίντλερ και Πασκάλ Μπρούνερ με 2-1 (4-6, 7-5 [10-8]).

Το διεθνές επαγγελματικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Εθνικό Κέντρο Τένις μοίρασε στους νικητές χρηματικά βραβεία $10000 και σε αυτό έλαβαν μέρος αντιασφαιριστές από 18 χώρες. Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου, το ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, και οι μπάλες Wilson.

CYTAVISION - Live Sports

Η συνέχεια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων συνεχίζεται με το «Cyprus F2 Famagusta 2016», που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και μοιράζει χρηματικά βραβεία $10.000 στους νικητές. Το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν αντισφαιριστές από 20 χώρες, ξεκίνησε την Κυριακή με τη διεξαγωγή των προκριματικών, που συνεχίστηκαν τη Δευτέρα για να σχηματιστούν τα κυρίως ταμπλό των «16» στο Διπλό, και των «32» στο Μονό.

Από την Τρίτη ξεκίνησαν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό, μέσα από τους οποίους προήλθε η πρώτη επιτυχία Κύπριου αντισφαιριστή. Ο Κωνσταντίνος Ηλία με τη νίκη του επί του Γιώργου Κωνσταντίνου με 2-0 (6-2, 6-3), προκρίθηκε στον Β΄ γύρο του κυρίως ταμπλό, αποτέλεσμα που έδωσε παράλληλα στον 21χρονο Κύπριο που ανήκει στο δυναμικό του Ο.Α.Αμμοχώστου, τον πρώτο του βαθμό στην βαθμολογία της Παγκόσμιας κατάταξης.

Παρά την πολύ εμφάνιση στο Διπλό, οι Πέτρος Παγδατής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχασαν σε «κλειστό» αγώνα από τους Τσέχους Κόπριβα κα Πόλτζακ με 2-0 (7-5, 6-4). Εκτός συνέχειας του πρωταθλήματος από τον πρώτο γύρο έμειναν επίσης στο Μονό οι Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Μενέλαος Ευσταθίου και στο Διπλό τα ζευγάρια των Κωνσταντίνου Ηλία/Ντιν Γεωργίου και Κρίστοφερ Κουτρουζά/Ράρες Κουζτριορεάν.

Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Deloitte, η Τράπεζα Κύπρου, η RCB Bank, το ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, το Ξενοδοχείο Πεύκος και η Babolat. Ο τελικός του Διπλού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός του Μονού θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί.

futures1_miedler-lucas