aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο τίτλος στον «άσχετο» Ντόντσιτς των €3.500!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν μπορεί, υποψιάζομαι ότι κάτι σας λέει το όνομα Ντανίλο Ντόντσιτς. Δεν πέρασε εξάλλου και αρκετός καιρός που ο Σέρβος προπονητής βρισκόταν στη χώρα μας. Είχε αντικαταστήσει τον Νοέμβριο του 2015 τον Μπόρτζιε Τζούρεφ στον πάγκο του Εθνικού, «επιβίωσε» έως τον Σεπτέμβριο του 2016, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Βάλντας Ιβανάουσκας.

Γενικώς, είμαστε γνωστοί στην Κύπρο για την «προπονητοφαγία» και την τάση που έχουμε να απομακρύνουμε με σχετική ευκολία τους προπονητές. Εξαίρεση δεν αποτελεί ο Εθνικός, με την παραδοχή που μας έκανε παράγοντας της ομάδας πως «το έχουμε να τρώμε όλους τους καλούς προπονητές», να λέει προφανώς πάρα πολλά.

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» του ΑΠΟΕΛ και οι 300.000 ευρώ

Ο Ντόντσιτς που λέτε, δεν ήταν και από τους φτηνότερους προπονητές. Είχε μηνιαίες απολαβές 3.500 ευρώ, αλλά στο Δασάκι μάλλον δεν μετάνιωναν για τα λεφτά που πίστωναν στον τραπεζικό λογαριασμό του Σέρβου, αφού επί σειρά μηνών η ομάδα είχε θετικό πρόσημο στην αγωνιστική συμπεριφορά της. Στο Δασάκι έχουν να θυμούνται τα καλύτερα. Όσους ρωτήσαμε, μας είπαν πως πρόκειται για δουλευταρά κόουτς και πάνω απ΄ όλα για σοβαρό, ήρεμο και πολύ καλό άνθρωπο. Πήγε στον Εθνικό κύριος και έφυγε κύριος. Για να αντιληφθείτε, «έσπασαν» το συμβόλαιό του και αυτός δεν αξίωσε ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος στην Ιστορία της Βίσλα Κρακοβίας ένας πρώην «Λεμεσιανός»!

Από τον περασμένο Δεκέμβριο βγάζει το… ψωμί του στη Βαλέτα, την οποίαν… απογείωσε, ξεχνώντας τι πάει να πει ήττα. Στα τελευταία 16 παιχνίδια η ομάδα της πρωτεύουσας της Μάλτας είναι αήττητη, μετρώντας 12 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ο Σέρβος προπονητής έδωσε νέα πνοή στη Βαλέτα, αφού μέχρι τότε περπατούσε και παραπατούσε. Και το σπουδαιότερο; Την οδήγησε στην κατάκτηση του 24ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Στο μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου, οι φίλοι του συλλόγου υποκλίνονται στον Ντόντσιτς για το έργο που επιτελεί. Θεωρούν πως  πρόκειται για τον προπονητή που έχει την ικανότητα να οδηγήσει την ομάδα τους και σε ευρωπαϊκές επιτυχίες στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ο κύριος «Φελαϊνί» των 600 ευρώ!

Εν κατακλείδι: Από το κυπριακό πρωτάθλημα έχουν περάσει (εκτός από ποδοσφαιριστές, και) προπονητές που χαρακτηρίστηκαν από πολλούς «λίγοι» μέχρι «άσχετοι», αλλά φρόντισαν στη συνέχεια της καριέρας τους να αποδείξουν το τι αξίζουν. Και σε αυτήν την κατηγορία περνά και ο πρωταθλητής πλέον Ντανίλο Ντόντσιτς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ