aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΗ ΕΝΠ επιστρέφει στα «σαλόνια» πρωταθλήτρια!

Η ΕΝΠ επιστρέφει στα «σαλόνια» πρωταθλήτρια!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας το Παραλίμνι επιστρέφει στα «σαλόνια». Η ΕΝΠ με αρχιτέκτονα τον Ολλανδό προπονητή Αντρέ Ποάυς παρουσιάστηκε συνεπής στο πιο σημαντικό φετινό της ραντεβού και εξασφάλισε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας, τον τίτλο και το μοναδικό εισιτήριο της ανόδου, αφήνοντας με την πίκρα στα χείλη την Δερύνεια και τον Οθέλλο που πάλεψαν μαζί της μέχρι το φινάλε για την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή στους «μεγάλους».

Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, το Παραλίμνι επικράτησε πολύ δύσκολα της αδιάφορης βαθμολογικά Ομόνοια Αραδίππου (2-0) με γκολ των Παύλου (43’ πεν.) και Κολουκούδια (89’) και δεν ενδιαφέρθηκε τι έκαναν την ίδια ώρα οι βασικοί ανταγωνιστές της στα δικά τους παιχνίδια (η Δερύνεια νίκησε την Ξυλοτύμπου με 2-1, ενώ ο Οθέλλος έχασε από τον Διγενής Ορόκλινης με 0-1).

Το τι ακολούθησε με το άκουσμα του τελευταίου σφυρίγματος στο «Αμμόχωστος», δεν περιγράφεται. Παίκτες και τεχνική ηγεσία έγιναν ένα κουβάρι εντός αγωνιστικού χώρου. Τα συνθήματα «Νάτοι – Νάτοι οι πρωταθλητές» και «Σήκωσέ το το… τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω» δονούσαν την ατμόσφαιρα, και το γλέντι που στήθηκε μετά το τέλος του αγώνα δεν είχε… προηγούμενο, με τον κόσμο και τους πρωταγωνιστές να μην μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί από την αρχή της σεζόν.

Το νέκταρ της επιτυχίας γεύεται και η διοίκηση του συλλόγου, η οποία είδε τους κόπους και τις θυσίες της να αποδίδουν καρπούς, καθώς επίσης και τις προσδοκίες που -δικαιολογημένα βάσει υλικού- είχαν δημιουργηθεί, να αποδεικνύονται και εκ του αποτελέσματος με την εξασφάλιση του προνομιούχου εισιτηρίου της ανόδου και του τίτλου. Πλέον ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι οι φίλοι και… εχθροί των βυσσινί περιμένουν πως και πως την επιστροφή της ΕΝΠ στους «μεγάλους» για να δουν και ποιον ρόλο προτίθεται να διαδραματίσει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

ΣΗΜΕΡΑ 19:00
Ξυλοτύμπου– Αναγέννηση 1-2
 76′ (π) Ταύρου / 17′ Χ. Ευσταθίου, 36′ Βέσλεμ
Ομόνοια Αρ. – Παραλίμνι 0-2
 43′ πεν. Παύλου, 89′ Κολοκούδιας
Διγενής Ορ.– Οθέλλος 2-0
 44′ Κουτούνας, 90+2′ Κατσιάτης
ΑΣΙΛ– ΘΟΪ 0-2
 90+1′ Θεοφάνους, 90+4′ Αδόρνο
ΑΥΡΙΟ
Καρμιώτισσα– Αγία Νάπα 16:00
Εθνικός Άσσιας – Χαλκάνωρ 16:00
ΑΕΖ– ΠΑΕΕΚ 16:00

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ