aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣAκόμα ένα βήμα για τη δημιουργία νέου Δημοτικού γηπέδου

Aκόμα ένα βήμα για τη δημιουργία νέου Δημοτικού γηπέδου

Τα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη πενταετία δηλαδή μέχρι το 2021, μεταξύ των οποίων αντιπλημμυρικά, κατασκευή πάρκων και νέου δημοτικού γηπέδου και φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης τα έργα περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα και αφορούσαν «όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται για οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρών που ταλαιπωρεί τους δημότες Αραδίππου εδώ και δεκαετίες. Ήδη άρχισαν οι εργασίες διασωλήνωσης της περιοχής αναδασμού Αραδίππου για σκοπούς άρδευσης, ενώ εντός του 2017 αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του φράγματος Καμμίτση, το οποίο θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο».

Παράλληλα «ξεκινούν και οι μελέτες για κατασκευή του φράγματος Αρχαγγέλου. Συνολικά τα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται ανέρχονται στα 12 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόσθεσε ότι το έργο «σχεδιασμός Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνη Βιομηχανική Πόλη Αραδίππου» προβλέπει μεταξύ άλλων, εφαρμογή φωτοβολταϊκών  συστημάτων σχεδόν σε όλες τις οικίες στο Δήμο Αραδίππου. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει μεταξύ 25 και 50 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και προωθείται για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο πλαίσιο του Juncker Plan».

Η στρατηγική, συνέχισε «έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο «Energy Cities», ο οποίος θεωρεί τον Δήμο Αραδίππου ως παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης και εφαρμογής τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, για όλη την Ευρώπη και για άλλους Δήμους της Κύπρου».

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη στα έργα που προγραμματίζονται είναι και «η διαμόρφωση και αναβάθμιση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά με προέκταση μέχρι το Μουσείο Καϊμακλιώτη, με στόχο τη δημιουργία ενός κέντρου  ελκυστικού για τους δημότες και φιλόξενου για τους επισκέπτες. Επίσης τα προηγούμενα χρόνια έγιναν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για να ωριμάσει το έργο δημιουργίας νέου Δημοτικού Γηπέδου με τα σχέδια να έχουν ήδη κατατεθεί στην Πολεοδομία και αναμένεται η έκδοση των σχετικών εγκρίσεων και αδειών».

Οσον αφορά την κατασκευή πάρκων, ανέφερε ότι «προγραμματίζεται η κατασκευή σύγχρονου, μεγάλου πάρκου συνολικής έκτασης 37 σκαλών στην περιοχή Κοφινάρια και η κατασκευή πάρκου στην περιοχή Κρασσά το οποίο θα περιλαμβάνει και υπαίθριο αμφιθέατρο, που θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Ακόμα προγραμματίζεται ο σχεδιασμός και κατασκευή, σε συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Λιβαδιών, γραμμικού πάρκου με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, παρά τον ποταμό Αρχάγγελο».

Ακόμα «προγραμματίζεται περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας του Δήμου Αραδίππου με τον Δήμο Λιβαδιών με στόχο τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους δημότες μας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αραδίππου στοχεύουμε στην «επέκταση του προγράμματος κατασκευής δρόμων, πεζοδρομίων και οχετών ομβρίων υδάτων για να μπορούν οι δημότες και τα παιδιά μας να περπατούν με ασφάλεια και να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι με τις πρώτες βροχές. Ακόμα προγραμματίζουμε διαμόρφωση ειδικού προγράμματος για στήριξη ατόμων με κινητικές δυσκολίες, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και διευθετήσεων, για εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες σε όλες τις χρήσεις του Δήμου, δηλαδή αίθουσες, πλατείες, πάρκα, στάδια και πεζοδρόμια».

Το πλάνο πενταετίας, συνέχισε ο κ. Ευαγγελίδης προνοεί επίσης και φροντίδα στα άτομα της τρίτης ηλικίας «με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και  ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα άτομα τρίτης ηλικίας. Ακόμα θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στο Δήμο και θα διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα για δημιουργική απασχόληση και επιμόρφωση των ηλικιωμένων μας μεταξύ των οποίων μαθήματα γυμναστικής, χορού, μουσικής ή χειροτεχνίας».

Επίσης θα προγραμματίζονται «διαλέξεις από γιατρούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Ακόμα θα προγραμματίζονται ημερήσιες εκδρομές και προσκυνήματα, επισκέψεις σε μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους, περιπάτους και άλλες δραστηριότητες με γνώμονα πάντοτε την καλή ποιότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας».

Μεταξύ άλλων στο πενταετές πλάνο περιλαμβάνεται «η στήριξη νεοσύστατων και νεοφυών επιχειρήσεων με παροχή βοήθειας προς νέους επιχειρηματίες, ώστε να αναπτύξουν σωστά τις επιχειρήσεις τους και να επιτύχουν στα πρώτα τους βήματα (Virtual offices for Start-ups). Ακόμα με τη συμβολή ακαδημαϊκών αλλά και καταξιωμένων επιχειρηματιών, θα παρέχονται στους νέους επιχειρηματίες καθοδήγηση, συμβουλές και εισηγήσεις ώστε να βάλουν τις επιχειρήσεις τους σε σωστή πορεία από την αρχή και νααποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν».

Προγραμματίζεται ακόμα «ένταξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αραδίππου θεμάτων που αφορούν την εξεύρεση εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιχειρηματικότητα των νέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εργασίας και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ακόμα προγραμματίζεται η διοργάνωση σεμιναρίων από ειδικούς επαγγελματίες με στόχο την προετοιμασία των νέων προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, όπως δηλαδή την ετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, υποβολή αίτησης εργασίας και προετοιμασία για προσωπικές συνεντεύξεις».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου στην παρουσίαση του πενταετούς προγράμματος αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα της εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των δημοτών, σημειώνοντας ότι «προγραμματίζεται η δημιουργία πλατφόρμας για υποβολή εισηγήσεων από τους δημότες για θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου ώστε ο πολίτης να μπορεί να ενημερώνεται με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί (e-mail, μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, κ.ά.), ενώ θα δημιουργηθεί και γραφείο εξυπηρέτησης του δημότη στην περιοχή Κρασσά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ