aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΝερό στο όνομα του Πάγκαλου

Νερό στο όνομα του Πάγκαλου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι περισσότεροι στην Κύπρο δεν γνώριζαν μέχρι πρόσφατα τον Κωνσταντίνο Πάγκαλο (φωτό) της ΑΕΖ. Προχθές όμως έστειλε τα διαπιστευτήριά του και «συστήθηκε» στον τερματοφύλακα του Εθνικού, Μάρτιν Μπογκατίνοφ. Ο τελευταίος μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίκτυά του μετά από ισάριθμα γκολ του Ελλαδίτη επιθετικού, στο προχθεσινό ματς της πρεμιέρας (3-1).

O 31χρονος φορ από την Κρήτη αγωνίστηκε στον Πλατανιά και στη συνέχεια πήγε σε Πανθρακικό και Παναχαϊκή. Το 2012 μέχρι το 2015 ήταν στα Χανιά και σε 73 συμμετοχές σημείωσε 20 γκολ. Πέρσι επέστρεψε στον Πλατανιά, με τη φανέλα του οποίου μέτρησε έξι συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος. Η προηγούμενη φορά που είδε την μπάλα στα δίκτυα από δική του προσπάθεια ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2015, όταν είχε σκοράρει με τη φανέλα του Πλατανιά σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Βέβαια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν μόνο ότι ο Πάγκαλος σημείωσε τρία γκολ στο «Αμμόχωστος». Πιο πολύ αυτό που έφερε τον ενθουσιασμό, στον ίδιο και στους συμπαίκτες του, ήταν πως η ΑΕΖ έγραψε ιστορία ή, αν το θέσουμε πιο σωστά, άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία της, ως ομάδα πλέον της Α’ Κατηγορίας. Στο παρθενικό της παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε σπουδαία και ιστορική νίκη. Το 3-1 επί του Εθνικού έφερε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας, οι παίκτες της οποίας στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλοι της ΑΕΖ. Ο προπονητής της, Νικόλας Μαρτίδης, έκανε αρκετή δουλειά για να τη φέρει την ομάδα στο επίπεδο που παρουσίασε απέναντι στον Εθνικό.

Βεβαίως, οι νεοφώτιστοι δεν λησμονούν ότι βρίσκονται στην αρχή της σεζόν και ο δρόμος θα είναι μακρύς. Στόχος τους είναι να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς, σε όποια ευκαιρία τους δοθεί. Από σήμερα πάντως γυρίζουν σελίδα και βλέπουν πλέον το επόμενο τους ραντεβού, που είναι την Κυριακή με την Καρμιώτισσα στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ