aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΔόση πικρίας στην ΑΕΖ

Δόση πικρίας στην ΑΕΖ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Απόλλωνα έφερε μια απογοήτευση, αλλά σε διάστημα μιας εβδομάδας η ΑΕΖ έκανε τους πάντες να παραμιλούν. Η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη, καταθέτοντας πολλά αποθέματα δυνάμεων, έφτασε μια ανάσα από τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν τα κατάφερε τελικά και το 2-2 με την Ανόρθωση τής αφήνει μια δόση πικρίας, με δεδομένο ότι δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στα αποδυτήρια οι παίκτες της νεοφώτιστης ομάδας ήταν στεναχωρημένοι και στάθηκε σε αυτό ο προπονητής της ΑΕΖ μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Αν μας έλεγαν ότι θα ερχόμασταν στην πιο καυτή έδρα για να πάρουμε έναν βαθμό θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Βλέποντας τα παιδιά να κλαίνε στα αποδυτήρια νιώθω ότι χάσαμε τη νίκη. Ο ενθουσιασμός μάς στοίχισε».

Ο Κύπριος τεχνικός τόνισε ακόμη με χαρακτηριστικό τρόπο για τα μεγέθη των δύο ομάδων. «Ο προϋπολογισμός της ΑΕΖ είναι ένα συμβόλαιο της Ανόρθωσης. Είναι σαν να λέτε στον Δαυίδ γιατί σκότωσε τον Γολιάθ με τη σφεντόνα».

Τα εύσημα για την καλή εμφάνιση και για τον βαθμό απέναντι στην «Κυρία» ανήκουν σε όλους, τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και στην τεχνική ηγεσία. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα η ΑΕΖ να δέχθηκε έντονη πίεση, όμως οι αμυντικοί και οι μέσοι έκαναν πολύ καλή δουλειά και μια καταπληκτική εμφάνιση.

Οι Αουρέλιο, Φελισιέν και Ντος Σάντος, έτρεξαν παντού, ο Πάγκαλος έβαζε πίεση ψηλά, ενώ οι Μαμμίδης και Οζίας ήταν σταθεροί στο κέντρο της άμυνας. Από την πλευρά του, ο Νικόλας Μαρτίδης παρέταξε την ενδεκάδα του με τέσσερις αλλαγές και δικαιώθηκε για τις επιλογές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ