aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάρντο για Γιαννώτα: «MVP φίλε, σίγουρα MVP!»

Πάρντο για Γιαννώτα: «MVP φίλε, σίγουρα MVP!»

Ο Ούρκο Πάρντο μιλάει για όλα στο gazzetta.gr.

Πώς αποθεώνει τον Γιάννη Γιαννιώτα, γιατί δεν έχει συμφωνήσει ακόμα για του χρόνου στον ΑΠΟΕΛ, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός!

Στα 33 του χρόνια ο Ούρκο Πάρντο παραμένει κάτοικος Κύπρου και κήπερ του ΑΠΟΕΛ.

Ο Βελγοισπανός πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού μίλησε στο gazzetta.gr για τη χρονιά που πέρασε, το πρωτάθλημα, τον Γιάννη Γιαννιώτα, τον Ολυμπιακό αλλά και τα πλάνα του για του χρόνου, αποκαλύπτοντας διαφορά στο οικονομικό με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Ούρκο ακόμα ένα πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Τι συναισθήματά σου από αυτήν τη νέα διάκριση ποιά είναι; Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ξέρεις είναι πιο ιδιαίτερο από άλλες χρονιές, διότι είχα φέτος και έναν τραυματισμό που με άφησε πίσω. Ευτυχώς κατάφερα να τον ξεπεράσω και να τεθώ ξανά στην διάθεση της ομάδας. Μπόρεσα να κάνω το come back και στο τέλος να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το χάρηκα πολύ που ήμουν βασικός στο ματς που κερδίσαμε και πήραμε και μαθηματικά τον τίτλο.

Ποιό ήταν το βασικό μυστικό σας για το πρωτάθλημα; Πολύ απλό. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα ακόμα και στο -7. Αυτό ήταν το μεγάλο μας μυστικό. Όταν παλεύεις πολύ, δεν τα παρατάς ποτέ και έχεις και ικανότητες πάντα πετυχαίνεις.

Φέτος είχες συμπαίκτη τον Γιάννη Γιαννιώτα, που ανήκει στον Ολυμπιακό. Πως θα σχολίαζες την παρουσία του; Πολύ καλός παίκτης. Πραγματικά ποδοσφαιριστής – κλειδί για εμάς. Με την ταχύτητα, την τεχνική του, τον γρήγορο τρόπο σκέψης και αντίδρασής του και τα γκολ του μας άλλαξε το παιχνίδι. Μας προσέδωσε την ποιότητα που μας έλλειπει και μας έκανε χαρούμενους με την συνολική του παρουσία.

Θα τον έλεγες φετινό MVP ή έστω έναν εκ των κορυφαίων σας; MVP φίλε. Σίγουρα MVP. Ο Γιαννιώτας με το ταλέντο του και τις ικανότητές του μέσα σε μικρό διάστημα μας έδωσε πολλά. Το βασικό ήταν η ταχύτητα στο παιχνίδι μας αλλά και το πόσο απρόβλεπτο το έκανε με τις ενέργειές του.

Ως χαρακτήρας πως ήταν στην ομάδα; Καταπληκτικό παιδί. Ήθελε πάντα να δουλεύει και να κάνει έξτρα προπόνηση. Και στην παρέα όμως ήταν εξαιρετικός, κάνοντας πλάκες και βοηθώντας στο να είναι το κλίμα πολύ καλό.

Στον Ολυμπιακό εφόσον πάρει την ευκαιρία μπορεί να πετύχει κατά τη γνώμη σου; Χωρίς αμφιβολία. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει μεγάλος, αλλά και πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό. Έχει πολλές και μεγάλες ικανότητες. Ο Ολυμπιακός επειδή παίζει άκρως επιθετικά θέλει τέτοιους παίκτες. Ο Γιάννης μπορεί να παίζει στα άκρα και να πλαγιοκοπεί ή να συγκλίνει προς το κέντρο ή και να παίζει και πίσω από τον φορ, κάνοντας παιχνίδι. Είναι και σε μία καλή ηλικία που του επιτρέπει να δουλεύει και να βελτιώνεται και να εξελίσσεται διαρκώς. Και ο Ολυμπιακός θα του δώσει την δυνατότητα να πάει ένα επίπεδο πάνω.

Τον Ολυμπιακό τον έβλεπες φέτος; Δεν μπόρεσα να τον δω όσο θα ήθελα. Είδα κάποια παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Φύσει επιθετική ομάδα που κυριαρχεί στην Ελλάδα. Φέτος ήταν πολύ μεγάλη η διαφορά του με τους υπόλοιπους και αυτό φάνηκε παντού. Και στο γήπεδο και στις επιδόσεις του αλλά και στην βαθμολογία.

Με τη δική σου περίπτωση τι ισχύει; Θα σε δούμε και του χρόνου στον ΑΠΟΕΛ; Θα δούμε. Έχουμε ακόμα μία διαφορά στο οικονομικό με την ομάδα. Είναι μικρή και πιστεύω και ελπίζω ότι θα τα βρούμε και θα είμαι και του χρόνου εδώ. Ο ΑΠΟΕΛ μου προσφέρει όλα όσα θέλω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος εδώ και το ξέρουν στον ΑΠΟΕΛ.

Φαντάζομαι πως άλλες κρούσεις υπάρχουν… Ναι,  αλλά όπως σου είπα και πριν είμαι χαρούμενος εδώ. Έχω προτάσεις και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Με έχουν προσεγγίσει για να γυρίσω στην Ελλάδα. Όταν έχεις περάσει από μία χώρα και έχεις αγωνιστεί σε πολύ καλό επίπεδο και έχεις περάσει καλά – όπως εγώ στην χώρα σας – πάντα υπάρχει η πιθανότητα να την σκέφτεσαι πάλι. Ξέρω πως εσείς οι δημοσιογράφοι τα ψάχνετε και τα ρωτάτε αυτά τα θέματα. Είναι η δουλειά σας όμως και το σέβομαι και το καταλαβαίνω. Με τα δεδομένα που υπάρχουν πάντως αυτήν την στιγμή το πιο πιθανό είναι να συνεχίσω και την επόμενη σεζόν στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ