aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟ «πράσινος» δρόμος προς τον τελικό (στατιστικά)

Ο «πράσινος» δρόμος προς τον τελικό (στατιστικά)

Όπως και ο αντίπαλος της στον τελικό, έτσι και η Ομόνοια εξασφάλισε το εισιτήριο για παρουσία στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου (1-0 τότε την ΑΕΛ) η Ομόνοια θα δώσει ξανά το παρών της στον τελικό του κυπέλλου Coca-Cola με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Οι πράσινοι άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στο ΓΣΠ με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ και τις ολοκλήρωσαν (μιλώντας για τις προκριματικές φάσεις) στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η Ομόνοια απέκλεισε διαδοχικά την ΠΑΕΕΚ, τον Εθνικό Άχνας, την Πάφο και την ΑΕΚ Λάρνακας. Στα αξιοσημείωτα ότι απέκλεισε με διπλή νίκη τον Εθνικό Άχνας και την Πάφο αντίστοιχα.

Αναλυτικά το οδοιπορικό της Ομόνοιας για να φτάσει στο φετινό τελικό κυπέλλου Coca-Cola:

Α’ ΦΑΣΗ

Ομόνοια – ΠΑΕΕΚ 2-0 (28 Οκτωβρίου 2015)

Σκόρερ: Σιέριταν (17’), Κιρμ (90’)

Β’ ΦΑΣΗ

Ομόνοια – Εθνικός Άχνας 2-0 (6 Ιανουαρίου 2016)

Σκόρερ: Ιάκομπ (51’ αυτογκόλ), Μαργκάσα (55’)

Εθνικός Άχνας – Ομόνοια 1-3  (20 Ιανουαρίου 2016)

Σκόρερ: Ασίς (18’), Ρουσιάς (70’, 88’)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ομόνοια – Πάφος FC 4-0 (3 Φεβρουαρίου 2016)

Σκόρερ: Σκέμπρι (26’), Μπαγκιμπαμπά (29’, 64’), Δ. Χριστοφή (79’)

Πάφος FC – Ομόνοια 0-4 (17 Φεβρουαρίου 2016)

Σκόρερ: Κασμί (39’), Εζέ (43’), Σιέριταν (64’), Κιρμ (67’)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΑΕΚ – Ομόνοια 0-0 (6 Απριλίου 2016)

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-0 -5-3 πεν.- (20 Απριλίου 2016)

Σε αριθμούς

– Στο δρόμο για τον τελικό η Ομόνοια πέρασε από τέσσερις προκριματικές φάσεις και έδωσε συνολικά επτά αγώνες χωρίς να δεχτεί ήττα.

– Πέτυχε 15 τέρματα και δέχτηκε μόνο ένα γκολ, από τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι. Σκόραρε σε πέντε αγώνες και διατήρησε το μηδέν παθητικό σε έξι αγώνες.

– Πιο παραγωγικό το δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της Ομόνοιας όπου πέτυχε 9 από τα 15 συνολικά τέρματα της. Τα άλλα έξι σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

– Τα 15 τέρματα πέτυχαν οι Ρουσιάς (2), Μπαγκιμπαμπά (2), Κιρμ (2) και από ένα γκολ πέτυχαν οι Κασμί, Μαργκάσα, Ασίς, Εζέ, Χαφέζ, Σκέμπρι, Σιέριταν, Δ. Χριστοφή. Σημειώνεται το αυτογκόλ που πέτυχε σε βάρος της ομάδας του ο Ιάκομπ (Εθνικός Άχνας) στον αγώνα που έγινε στο στάδιο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ