aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η κούπα των στεναγμών!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η αυλαία πέφτει, άλλη μια σεζόν μας αποχαιρετά, με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου. Απόλλων και Ομόνοια. Οι δυο φιναλίστ κάνουν όνειρα, μαζί με τους οπαδούς τους για να σηκώσουν ψηλά στον ουρανό την κούπα, να πιουν από το νέκταρ της κατάκτησης του τροπαίου και να μεθύσουν από χαρά, ικανοποίηση και ευτυχία για την ολοκλήρωση μιας χρονιάς με το κύπελλο αγκαλιά.

Και τις δυο ομάδες τις έπιασε (πάλι) θαλασσοταραχή, φουρτούνα και πολλά μποφόρ, αλλά σαν μεγάλα καράβια που είναι το σκαρί τους άντεξε και να σου τις τώρα για τον τελευταίο χορό. Γνωρίζουν αμφότερες βέβαια ότι μια από τις δυο θα χαμογελάσει και η άλλη θα μείνει με την πίκρα, το παράπονο και φυσικά διψασμένη.

Ο μεν Απόλλων μετρά τρία χρόνια ανυδρίας, από το 2013, η δε Ομόνοια τέσσερα από το 2012, ή για να το πω πιο απλά είναι πολλή και μεγάλη η φαγούρα και για τους δυο. Και στις δυο ομάδες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να είναι η τελευταία τους ευκαιρία να πανηγυρίσουν έναν τίτλο, πριν κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια ή αναζητήσουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Τα κίνητρα θεωρούνται και είναι δεδομένα, όπως επίσης και ο παράγοντας γοήτρου, αφού κάποιοι ένθεν κακείθεν αγνοούν τι πάει να πει κατάκτηση κάποιου τροπαίου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν για πολλούς και ευνόητους λόγους. Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτα πάντως είναι οι οπαδοί των δυο ομάδων, που όπως οι ποδοσφαιριστές το ίδιο κι αυτοί ζουν και αναπνέουν για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του κυπέλλου.

Θεωρώ περιττό και αχρείαστο να κάνω αναφορά στα πολλά «συν» για την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, τόσο στις άμεσες υποχρεώσεις της (στην Ευρώπη), όσο και στο νέο πρωτάθλημα, όπως επίσης και στα «βαρίδια» που θα φορτωθεί η ομάδα που θα μείνει με άδεια χέρια.

Από τη στιγμή ωστόσο που έχουμε να κάνουμε με δυο μεγάλες ομάδες, πιστεύω πως θα είναι προετοιμασμένες και για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Κάτι που το έχουν αποδείξει μέσα από την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Από εκεί και πέρα, τι περισσότερο μπορεί να πει κανείς: Καλή επιτυχία και στους δυο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ