aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Mε πειθαρχία, υπομονή και εκτελεστική ικανότητα

Απόλλων: Mε πειθαρχία, υπομονή και εκτελεστική ικανότητα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έτοιμοι από κάθε άποψη είναι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, για να σηκώσουν το κύπελλο στο ΓΣΠ απέναντι στην ΑΕΚ και να το φέρουν για τρίτη σερί σεζόν στη Λεμεσό, στο «σπίτι» του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε προχθές ο πρόεδρός του, Νίκος Κίρζης. Οι κυανόλευκοι έχουν μεγάλη δίψα για να πανηγυρίσουν το τρόπαιο, ειδικά μετά την οδυνηρή απώλεια του πρωταθλήματος και είναι σημαντικό να μη χάσουν την ευκαιρία που τους δίδεται.

Η σεζόν που θα ολοκληρωθεί σήμερα ήταν πλούσια σε συναισθήματα, ακόμη και χωρίς να έχει στεφθεί πρωταθλητής ο Απόλλων. Από τον περασμένο Ιούλιο που άρχισε η ευρωπαϊκή πορεία, όλα ήταν υπέροχα και άμα σκεφτεί κάποιος πως όλες και όλες μόλις τρεις ήταν οι ήττες στο πρωτάθλημα, αντιλαμβάνεται εύκολα, πόσο καλή ομάδα διαθέτουν οι κυανόλευκοι. Όλα όμως θα είναι πιο όμορφα και ωραία γι’ αυτούς αν το βράδυ σηκώσουν την κούπα και τη μεταφέρουν στη Λεμεσό. Ο κόσμος τους το περιμένει πώς και πώς και οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν έτοιμοι  να απογειώσουν τους οπαδούς τους.

Διαβάστε επίσης: Ιδιάκεθ και Αυγουστή: Δεν τους λες και «τέρατα ψυχραιμίας»

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει έτοιμο το πλάνο του και θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει για να κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι παιχνίδι το οποίο μπορεί να κριθεί και στα λάθη και ο Κύπριος τεχνικός, έχει τονίσει στους ποδοσφαιριστές του πως θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα χρειαστεί καλή οργάνωση, αγωνιστική πειθαρχία, υπομονή και εκτελεστική ικανότητα. Ο Απόλλωνας τα διαθέτει και μένει μόνο να τα παρουσιάσει και απόψε στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πως δεν θα έχουν απέναντι τους εύκολη αντίπαλο, ούτε σύνολο που δεν θα παθιαστεί για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να εξελιχθεί και σε μάχη μέχρι τελικής πτώσης, οπόταν μπορεί να μην αρκέσει μόνο η ποιότητα, αλλά να χρειαστεί και η δύναμη και το πάθος. Και μάλλον θα χρειαστούν, γιατί είναι μόνο ένα παιχνίδι, ένας τελικός, και κάθε λεπτομέρεια ίσως αποδειχθεί καθοριστική.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η κούπα που θα πάει;

Ο Αυγουστή θα στηριχθεί στη σπιρτάδα των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι θα κυνηγήσουν όλες τις φάσεις που θα δημιουργήσουν το γκολ. Όλα φυσικά θα ξεκινήσουν από το μηδέν παθητικό. Θα είναι ιδιαίτερης σημασίας να σφραγίσουν οι αμυντικοί και οι μέσοι κάθε «μονοπάτι» που οδηγεί στο τέρμα του Βάλε για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα τους.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 και με τη γνωστή επιθετική φιλοσοφία αναμένεται να παρατάξει απόψε τον Απόλλωνα ο Σωφρόνης Αυγουστή, δίχως να αναμένονται εκπλήξεις. Σίγουροι θεωρούνται για το αρχικό σχήμα οι Βάλε (τερματοφύλακας), Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (αμυντικοί), Σατσέτι, Άλεφ (ανασταλτικοί χαφ), Γιάκολις (δεξιός εξτρέμ), Παπουλής (επιτελικός) και Μάγκλιτσα (σέντερ φορ). Ερωτηματικό τίθεται για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, με υποψήφιους τους Σαρδινέρο και Σκέμπρι.

Θα είναι 6.000… 12οι παίκτες

Κοντά στις 6.000 θα είναι οι οπαδοί του Απόλλωνα απόψε στο ΓΣΠ. Η συμπαράστασή τους μπορεί να αποδειχτεί σημαντική στην προσπάθεια για επίτευξη του στόχου του. Έχουν ανάγκη το τρόπαιο, αφού είδαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να τους χαρίζουν όμορφες εικόνες σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Θεωρούν πως θα είναι άδικο να ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς να πανηγυρίσουν έναν τίτλο και είναι αποφασισμένοι να παίξουν τον ρόλο του… 12ου παίκτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ