aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Φύλαε τα ρούχα σου…»

ΑΠΟΕΛ: «Φύλαε τα ρούχα σου…»

«Φύλαε τα ρούχα σου»… λέει μια λαϊκή μας ρήση κι αυτό φαίνεται πως θα κάνει ο Κρίστιανσεν στον σημερινό επαναληπτικό με τη Δόξα. Από τη στιγμή που έχει μπροστά του τον τίτλο να του κλείνει το μάτι στον αγώνα (της Κυριακής) με την ΑΕΚ, δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Ο Δανός τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει την ομάδα του να γεμίζει την πιο κατάλληλη στιγμή και εκείνο που απομένει είναι να κάνει την ανάλογη διαχείριση.

Επιλογές υπάρχουν, το ερώτημα είναι ποιους έντεκα θα επιλέξει ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι τίτλου με την ΑΕΚ. Μιλάνοφ και Λάγο, προπονούνται εδώ και κάποιες μέρες κανονικά, αλλά μάλλον ο τεχνικός της ομάδας δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους.

Γενικά, η ενδεκάδα των γαλαζοκίτρινων αποτελεί «σταυρόλεξο», αφού πέρα από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν, το 2-0 του πρώτου αγώνα, μπαίνει στη μέση και το παιχνίδι με την ΑΕΚ και το ροτέισιον που όπως όλα δείχνουν θα επιστρατεύσει ο Κρίστιανσεν. Αυτό φυσικά δεν θα εμποδίσει τον τεχνικό των γαλαζοκίτρινων να βγάλει και κάποια συμπεράσματα ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής, σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που ο Δανός έδειξε με τις κινήσεις του πως τηρεί την «ιεραρχία» σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ανάλογα και με την απόδοση που έχουν οι εκάστοτε επιλογές του. Μπορεί λοιπόν το παιχνίδι να φαντάζει και να μοιάζει με τυπικής διαδικασίας και όντως έτσι να είναι, ωστόσο μόνο αδιάφορα δεν θα το περάσουν στον ΑΠΟΕΛ.

Ζητούμενο πέρα από την εμφάνιση είναι και η νίκη και το καλό θέαμα, ούτως ώστε να στείλουν και τα ανάλογα μηνύματα στον κόσμο (και όχι μόνο της ομάδας). Εξάλλου όπως αναγνώρισε και ο Κρίστιανσεν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ, «είναι σημαντικό να τελειώσουμε τη σεζόν έχοντας καλή εικόνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ