aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο

ΑΠΟΕΛ: Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ανεξαρτήτως διοργάνωσης και προφανώς αντιπάλου, ο ΑΠΟΕΛ αυτό που οφείλει να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι είναι πως (δύσκολα ή εύκολα) ανιχνεύει τον δρόμο που βγάζει στην πολυπόθητη Ιθάκη. Όποιοι κι αν είναι οι ποδοσφαιριστές που συνθέτουν το αρχικό σχήμα και πολύ περισσότερο ασχέτως αυτών που βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο.

Ο πήχης ήταν και παραμένει στο υψηλότερο σημείο, με τη διοίκηση να προσδοκεί πως η ομάδα θα φανεί αντάξια των απαιτήσεων και το καράβι θα ρίξει εν τέλει άγκυρα στο λιμάνι των στόχων της. Στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα κριθούν τα πάντα, οπότε τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα για την αντεπίθεση διαρκείας που θα διατηρήσει τον σύλλογο στην κορυφή της πυραμίδας του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Tα μέτρα ασφαλείας στο ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου, εκείνο που καλούνται να πράξουν οι γαλαζοκίτρινοι είναι το αυτονόητο. Να βάλουν μια άνω τελεία σε κάθε σκέψη που γλιστράει προς το πρωτάθλημα και δη την κυριακάτικη (σημαντική) αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο και στην ίδια ομάδα, να κερδίσουν το (πρώτο) στοίχημα για τα ημιτελικά, να δώσουν πειστικές απαντήσεις, αποδεικνύοντας παραλλήλως πως η βελτιωμένη εμφάνιση με την Ομόνοια κάθε άλλο παρά μια παρένθεση ήταν. Επιβάλλεται η μέγιστη αγωνιστική διάθεση εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών, αποφασιστικότητα και εν τέλει η απαιτούμενη ενέργεια για να κάνουν το πρώτο και δυναμικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: «Eίμαστε ο ΑΠΟΕΛ και δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε»

Στον ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν απέναντι σε μια παθιασμένη αντίπαλο που βλέπει το κύπελλο ως τη μοναδική διέξοδο για τη διάκριση, αλλά δεν πτοούνται. Αισιοδοξούν πως φτάνοντας στο ύψος μιας πολύ καλής εμφάνισης, θα φύγουν από την «Αρένα» με εκείνο το αποτέλεσμα που θα τους δίνει αυτομάτως αυξημένες πιθανότητες για την απογείωση στον τελικό της διοργάνωσης ενόψει της ρεβάνς (25/4). Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Οι υποχρεώσεις είναι απανωτές, οπότε εννοείται πως επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από πλευράς Μπρούνο Μπαλταζάρ. Απαιτείται κατανομή δυνάμεων, κάτι που πρακτικά «μεταφράζεται» σε ροτέισον. Στο σημερινό παιχνίδι, λοιπόν, αναμένεται πως ο Πορτογάλος προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που τρεις φορές πιάστηκε στη φάκα

Παίκτες όπως είναι για παράδειγμα οι Μερκής, Ιωάννου, Βούρος, Ζαχίντ, Μακρής, Ντελατόρε και Ντε Καμάργκο, ίσως και οι Βάτερμαν, Φαρίας πάρουν φανέλα βασικού. Όλα αυτά, ασφαλώς, αποτελούν εκτιμήσεις. Από τη στιγμή που ο Μπαλταζάρ δεν φανέρωσε τις προθέσεις του, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκπλήξεων.

Το απουσιολόγιο του θρύλου

Τα αγωνιστικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ δεν διαφοροποιήθηκαν. Εκτός από τον μεγάλο άτυχο Μηνά Αντωνίου που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, δεν μπορεί να υπολογίζει ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στους τραυματίες Τόμι Ορ, Στάθη Αλωνεύτη, Γιώργο Εφραίμ. Παίκτες που δεν είχε στο ματς που προηγήθηκε. Όσον αφορά στον Καρλάο (έμεινε εκτός) αξιολογείται καθημερινά η κατάστασή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ