Αντίδραση από τους διαιτητές (δηλώσεις Σκαπούλλη)

Στο ραδιόφωνο του «Άστρα» και στη συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών, Χαράλαμπος Σκαπούλλης.


Ο κ. Σκαπούλλης αναφέρθηκε στη διαφωνία του Σ.Δ.Κ. για τον ορισμό ξένων διαιτητών στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια στο Τσίρειο Στάδιο.

Για την αντίδραση του Σ.Δ.Κ.: «Ο Σ.Δ.Κ. έχει θέσει το θέμα στην ΚΟΠ μετά την απόφαση όπως ο τελικός διεξαχθεί με ξένους διαιτητές. Πάγια θέση μας είναι πως πρέπει να ξεκινούν και να τελειώνουν οι διοργανώσεις με Κύπριους διαιτητές. Η στήριξή μας στον Κύπριο διαιτητή είναι 100% και δεδομένη. Σε περσινή συνάντηση που είχαμε για το θέμα του τελικού, εν τη απουσία του κύριου Κουτσοκούμνη, είχαμε αποφασίσει ότι ο περσινός θα ήταν ο τελευταίος τελικός με ξένους».

Για την ανακοίνωση της ΚΟΠ ότι φέτος θα είναι ο τελευταίος τελικός με ξένους: «Γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε την Ομοσπονδία. Για εμάς τα δεδομένα είναι πολύ απλά. Πέρσι μας ειπώθηκε πως θα ήταν η τελευταία με ξένους. Με βάση αυτό έχουμε αντιδράσει και περιμένουμε από την ΚΟΠ τη δική της επανατοποθέτηση».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση της ΚΟΠ: «Είναι πολύ απλά τα δεδομένα. Υπήρχε ένας τελικός πέρσι και μια απόφαση που δήλωνε πως ο περσινός τελικός θα είναι ο τελευταίος με ξένους διαιτητές και φέτος είμαστε σε αυτά τα δεδομένα που γνωρίζουμε».

Αν έχουν μιλήσει με τον πρόεδρο της ΚΟΠ: «Να κάνουμε λίγη υπομονή. Θέλω να περιμένω ακόμα λίγο να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Για εμάς ήταν δεδομένο πως φέτος θα ήταν Κύπριοι διαιτητές με βάση όσα λέχθηκαν πέρσι».