aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Για το πρώτο βήμα στην Αρένα

ΑΕΚ: Για το πρώτο βήμα στην Αρένα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι το παιχνίδι της χρονιάς για την ΑΕΚ δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τη λεπτή γραμμή μίας επιτυχημένης και μίας αποτυχημένης σεζόν. Και γι’ αυτό θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και να πάρει το ιδανικότερο αποτέλεσμα στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Σίγουρα, το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, όμως με όπλο την αήττητη έδρα στην τρέχουσα σεζόν, θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ είναι να κερδίσει χωρίς να δεχθεί γκολ. Κάτι που θα της δώσει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ σε μία εβδομάδα.

Ο Ιδιάκεθ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξει με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα δούμε τον Κολίνας κάτω από τα δοκάρια και σε ρόλο σέντερ μπακ τους Καταλά, Μοϊσόφ και Μουρίγιο. Στα άκρα θα κινούνται οι Τέτε και Ακοράν, ενώ για τη μεσαία γραμμή προβάδισμα έχουν οι Κάσες, Λαρένα και ένας εκ των Χέφελ και Τομάς. Τις άλλες δυο θέσεις στην επίθεση διεκδικούν Τρισκόφσκι, Γιάννου και Τολεμές. Ίσως ακόμη να μην είναι 100% έτοιμος ο Τολεμές και να μείνει στον πάγκο, εκτός αν προτιμήσει να κάνει κάποια μεγάλη έκπληξη ο Βάσκος, πράγμα που δεν είναι απίθανο.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν επίσης οι Αντωνιάδης, Νέλσον, Τρουγιόλς και Λαμπάν. Το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλό και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία αλλά και ανυπομονησία για τον αγώνα. Οι παίκτες, η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος ζουν και αναπνέουν για το παιχνίδι που θα γίνει απόψε στην Αρένα.

Άλλωστε, χθες μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε προσπάθεια για να φτιαχτεί το κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα. Οι κιτρινοπράσινοι θύμισαν στους φίλους τους την τριάρα επί του ΑΠΟΕΛ, στο ματς του α’ γύρου (3-1), παρουσιάζοντας τα τρία τέρματά τους. Δείγμα του πόσο ποντάρουν οι Λαρνακείς στη δύναμη της έδρας και πόση ανάγκη έχουν τη νίκη με σκορ, που θα τους χρίσει φαβορί ενόψει της ρεβάνς.

Θα είναι «καυτή» έδρα

Αρκετός θα είναι ο κόσμος της ΑΕΚ που θα βρεθεί στην Αρένα για να σπρώξει την ομάδα του σε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ενόψει και του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης. Η κίνηση των εισιτηρίων από τη Δευτέρα κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλοί αναφέρουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί στο γήπεδο ατμόσφαιρα αντίστοιχη του αγώνα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η κρισιμότητα του αγώνα πάντως είναι τεράστια και αυτό θα σπρώξει αρκετό κόσμο στην Αρένα. Εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 4.000 και 5.000 θεατών. Εισιτήρια θα προπωλούνται ώς τις 16:00 σήμερα στα γραφεία του συλλόγου και από τις 17:30 θα υπάρχουν ανοικτά ταμεία στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ