aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Να κερδίσουμε μέσα στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''»

«Να κερδίσουμε μέσα στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης”»

Το Βέλγιο έχρισε φαβορί ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο αριστερός μπακ της Εθνικής Κύπρου υποστήριξε πως η παρέα του Λουκάκου είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να κερδίσει την ερχόμενο αγωνιστική μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Βάιο Τσούτσικα και Αλέξη Σπυρόπουλο…

Για την ήττα της Κύπρου από τη νούμερο 2 ομάδα στην κατάταξη το Βέλγιο: «Πιστεύαμε με τρομερά μεγάλη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση, ότι θα μπορούσαμε να κάναμε ένα θαύμα. Όταν αγωνίζεσαι με το νούμερο 2 της κατάταξης, είναι πάντα δύσκολα. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαμε καλή εικόνα και καλή αμυντική διάταξη. Κάναμε κάποιες φάσεις και κάποια σουτ αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο β’ θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ, αλλά ήρθε ένα δεύτερο γκολ που θα μπορούσε να αποφευχθεί και μετά ήταν όλα εύκολα για το Βέλγιο. Για να κάνεις ζημιά στο Βέλγιο, πρέπει να συνδυαστούν πολλά πράγματα. Να μην βάλουν γκολ γρήγορα ή στην πρώτη τους φάση και να κάνεις γκολ τις ελάχιστες καλές στιγμές σου».

Αν είναι το Βέλγιο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου: «Θεωρώ πως είναι. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάθε παίκτης νιώθει ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες».

Ποιο διάστημα απολάμβανε περισσότερο τη συμμετοχή του στην Εθνική Κύπρου: «Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ικανοποίηση να καλείσαι στην Εθνική και ακόμη μεγαλύτερη να αγωνίζεσαι. Δύο περίοδοι που μου έχουν μείνει, πάντως, είναι του Αναστασιάδη, γιατί υπήρχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και αξιοθαύμαστη προσπάθεια από την ομάδα. Επίσης, η διετία με τον Πάμπο Χριστοδούλου ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια, έβλεπες μια ομάδα που προσπαθούσε να κερδίσει κάθε ομάδα στο γήπεδο. Αυτές οι δύο περίοδοι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες. Χαιρόταν ο κόσμος να μας βλέπει να διεκδικούμε μέχρι τέλους τα αποτελέσματα».

Για τον νεαρό τερματοφύλακα, τον Κωνσταντίνο Παναγή: «Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι καλός με τα πόδια, αλλά βέβαια πρέπει να δουλέψει ακόμη για να φτάσει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Έχει να μάθει από συμπαίκτες και προπονητές πολλά πράγματα ακόμη».

Για τον έτερο ταλαντούχο παίκτη της ομάδας, τον Γρηγόρη Κάστανο: «Είναι σαν δεκάρι. Ότι βρίσκεται στη Γιουβέντους λέει πάρα πολλά. Είναι στο πιο υψηλό επίπεδο και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο. Κάνει τεραστία προσπάθεια και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να πτυχή αυτό που όλοι θέλουμε στην Κύπρο. Όλοι χρειαζόμαστε και θέλουμε παιδιά σαν τον Γρηγόρη με μεγάλη καριέρα για να βοηθήσουν την εικόνα του κυπριακού ποδόσφαιρου και την εθνική ομάδα».

Για το αν το Ελλάδα-Κύπρος θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι: «Είναι δυο διαφορετικές χώρες που μιλάνε ίδια γλώσσα, έχουμε ίδιο ύμνο, γνωρίζουμε τόσα πολλά ο ένας για τον άλλον και είμαστε τόσο κοντά. Υπάρχει πάντα μια υποτίμηση του κυπριακού ποδόσφαιρου και ίσως δίνει τις περισσότερες φορές ένα έξτρα κίνητρο στη δική μας πλευρά. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα για να δούμε τη συνέχεια με πιο θετικό μάτι».

Για τους δύο Κύπριους, Μάριο Αντωνιάδη και Ανδρέα Αβραάμ, που θα παίξουν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Πανιώνιος είναι τυχερός που θα έχει τον Αντωνιάδη στις τάξεις του. Έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει βοηθηθεί στο ΑΠΟΕΛ μέσα από πιέσεις και διάφορα άλλα, που σε σκληραγωγούν. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Ο Αβραάμ είναι ένα παιδί που έχει παραστάσεις από μεγάλες ομάδες, έχει πολύ καλά προσόντα. Είναι πιο αμυντικογενής παίκτης, παίζει στόπερ ή αριστερό μπακ. Και τα δύο παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες και είναι σε μια ηλικία που δείχνουν ότι έχουν μέλλον. Μπορούν να πετύχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ