aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ εθνική αναζητά τη «Γης της Επαγγελίας»

Η εθνική αναζητά τη «Γης της Επαγγελίας»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ασφαλώς και κανένας δεν πρόκειται να ζητήσει ευθύνες ή να ασκήσει αυστηρή κριτική στον Ραν Μπεν Σιμόν για τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων της εθνικής ομάδας, ούτε για το γεγονός ότι η μόνη ομάδα που προσπεράσαμε στον όμιλο μας ήταν το Γιβραλτάρ που δεν πήρε ούτε βαθμό! Ο Ισραηλινός όταν αναλάμβανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είχε για ορίζοντα την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, χώρια το Πρωτάθλημα Εθνών που μπήκε κι αυτό σφήνα στις διεθνείς διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι ίσως και να μην έδωσαν (ιδιαίτερη) σημασία στη δήλωση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, μετά τον αγώνα που είπε: «Κάνοντας έναν απολογισμό της διοργάνωσης, θα έλεγα πως το συμπέρασμα μου είναι ότι οι ομάδα που προκρίνονται δεν είναι καλύτερες, ούτε πιο δυνατές από εμάς». Ατάκα με πολύ νόημα, αλλά και δήλωση που σηκώνει πολύ κουβέντα. Θα σταθώ μόνο στο υλικό που έχει στα χέρια του το «αφεντικό» της εθνικής μας ομάδας, αφού προσωπικά ως προπονητή τον θεωρώ πολύ καλό και ικανό για να ανεβάσει την εθνική μας ομάδα επίπεδο και να την οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας» αγωνιστικά ομιλούντες. Κάτι που κανένας προπονητής, από καταβολής της εθνικής μας ομάδας δεν κατάφερε.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν έχει στα χέρια του εξαιρετικό υλικό και ποδοσφαιριστές που αποτελούν το «next big thing» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχουμε και λέμε: Παναγή (1994), Λαΐφης (1993), Χάμπος (1995), Πιέρος (1993), Κατελάρης (1996), Κάστανος (1998), Αρτυματάς (1993), Στυλιανού (1993) και πλάι σ’ αυτούς τους Μυτίδη (1991), Εφραίμ (1989), Χριστοφή (1988), Αντωνιάδη (1991), Οικονομίδη (1990), συν όποιοι από τη νέα φουρνιά έρθουν και πλασαριστούν πλάι σ’ αυτούς (Νεόφυτος Μιχαήλ, Γιάννης Πίττας, Ματίας Σπόλιαριτς, Ανδρεάς Χριστοδούλου, Γιάννης Κούσουλος, Μάριος Ηλία και πάει λέγοντας). Ποδοσφαιριστές που αποτελούν το παρόν και το αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και των ομάδων με τις οποίες αγωνίζονται.

Θεωρώ λοιπόν τυχερό τον Ραν Μπεν Σιμόν, που έχει τέτοιο υλικό στα χέρια του και κάθε άλλο παρά τυχαία αποδέκτηκε την πρόταση που του έγινε από την ΚΟΠ, για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Ισραηλινός ως άριστος γνώστης, τόσο του κυπριακού κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και του υλικού που υπάρχει στη χώρα μας, γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να καταφέρει και να πετύχει. Θεωρητικά και μόνο θεωρητικά, η προοπτική της εθνικής μας ομάδας, για την επόμενη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, είναι από καλή έως πολύ καλή. Ειδικά, μάλιστα, αν αξιοποιηθεί στο έπακρο το εξαιρετικό υλικό που υπάρχει στην ομάδα, χωρίς μ’ αυτό να θέλω, σε καμία περίπτωση, να περάσουμε από τώρα θηλιά στο λαιμό του Ισραηλινού τεχνικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ