aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΑτομικό ταλέντο (Ελλάδα) εναντίον ομάδας (Κύπρος)... 2-0

Ατομικό ταλέντο (Ελλάδα) εναντίον ομάδας (Κύπρος)… 2-0

Ο Ευάγγελος Μίχος αρθρογραφεί στο «Goalnews» Ελλάδος και στο «Sentragoal.gr» για τον αγώνας της Παρασκευής (07/10) Ελλάδα – Κύπρος (2-0) και αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια της Εθνικής μας, καθώς και στους διεθνείς μας οι οποίοι έπαιξαν ομαδικά εν αντιθέσει με τη γαλανόλευκη.

Αναλυτικά το σχόλιο του Μίχου:

«Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Συχνά μάλιστα ένα ματς μπορεί να κριθεί από τις προσωπικές ενέργειες κάποιων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, τις γκάφες κάποιων άλλων ή και από κάποιο διαιτητικό λάθος. Το χθεσινό πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκακη ήταν ένας συνδυασμός αυτών των τριών με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βάλει δύο γκολ στην Κύπρο κόντρα στη ροή αλλά και στην εικόνα της αναμέτρησης.

Από τη μία μίλησε η ποιότητα και το ατομικό ταλέντο των Μήτρογλου, Φορτούνη (οι δυο Κωστήδες έχουν φοβερή χημεία), Μάνταλου κι από την άλλη το επιθετικό φάουλ του Τζαβέλλα στον Χαραλαμπίδη στο ξεκίνημα της φάσης από την οποία προήλθε το 1-0 με τέλεια εκτέλεση του Μήτρογλου και στη συνέχεια ένα αγιοβασιλιάτικο δώρο από τον κίπερ Παναγή με πάσα στον Μάνταλο που δεν μπορούσε να αστοχήσει. Μάλιστα η Εθνική μας θα μπορούσε να έχει 100% ευστοχία αν στην τρίτη ευκαιρία -και μεγαλύτερη- που της δόθηκε λόγω ολιγωρίας του Παναγή, ο Μήτρογλου δεν θύμιζε… Κλάους Αθανασιάδη (στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ).

Πολλά τρεξίματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, επικίνδυνα στημένα από την Κύπρο. Της έλειπε όμως ένας… Κώστας Μήτρογλου στην κορυφή, παρότι ο Μυτίδης χωρίς την μπάλα δεν ήταν κακός. Δεν είναι τυχαίο πως οι Κύπριοι τελείωσαν με περισσότερες τελικές το ματς, από τις 13 όμως μόλις μία ήταν στην εστία. Όσον αφορά την Εθνική μας, οι Μανιάτης – Σταφυλίδης δεν μπορούσαν να κρατήσουν ή να κατεβάσουν την μπάλα, απλά πρέσαραν, και ο Μπακασέτας ήταν μόνιμα… εκτός παιχνιδιού (εμφανίστηκε μόνο στο 62′ σε ένα καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ παραδόξως έμεινε στο ματς ως το 77′).

Στην επανάληψη οι Κύπριοι προσπάθησαν γρήγορα να επιστρέψουν με κάποιο γκολ, ο προπονητής τους άλλαξε την τακτική και τη διάταξη, είχαν ξανά ευκαιρίες, αλλά στην πιο κλασική τους (54′) ο Μυτίδης λειτούργησε ως αμυντικός κι απέκρουσε το σουτ του Εφραίμ που είχε πορεία προς τα δίχτυα. Στη συνέχεια η Εθνική Ελλάδας περισσότερο προσπάθησε να κλειδώσει το 2-0 παρά να πετύχει και τρίτο γκολ. Με τέτοιο τραγικό επιθετικό τρανζίσιον, όμως, μόνο από κάποια ατομική ενέργεια θα μπορούσε να τα καταφέρει. Με τον Φορτούνη να το αγγίζει στο τέλος και να το αξίζει.

Στο διά ταύτα, η Κύπρος ούτε γκολ έβαλε, παρότι το άξιζε, οπότε δικαίως η Εθνική μας πήρε μία νίκη αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια. Ουσιαστικά, ατομικό ταλέντο (Φορτούνης, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς) εναντίον καλύτερης ομάδας (η Κύπρος πραγματικούς υστερήσαντες είχε μόνο τους Παναγή, Μυτίδη)… 2-0».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ