aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΑπροβίβαστος βαθμός στο σερβικό τεστ

Απροβίβαστος βαθμός στο σερβικό τεστ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το χθεσινό δείγμα στο γήπεδο Γκράτσκι της πόλης Ούζιτσε, δεν ήταν θετικό για την Κύπρο απέναντι στην ανώτερη Σερβία. Το 1-2 με το οποίο ηττήθηκαν οι διεθνείς μας μπορεί να χαρακτηριστεί και τιμητικό.

Το ματς άρχισε εφιαλτικά με δύο τέρματα των γηπεδούχων μέχρι το δέκατο λεπτό (Μίτροβιτς 2’, Λαΐφης), δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης και χαμηλής αυτοπεποίθησης. Γενικά, δεν απειλήσαμε πολύ, άλλωστε το γκολ μας προήλθε από ένα απίστευτο αυτογκόλ (Μαξίμοβιτς 32’) και χρειάστηκε να φτάσει το χρονόμετρο στο 90ό λεπτό, για να δημιουργήσουμε την πρώτη ευκαιρία (Μακρής).

Σαφέστατα, στην πρώτη επίσημη υποχρέωση της Εθνικής με τον Χριστάκη Χριστοφόρου στον πάγκο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, θα χρειαστεί κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση των Κύπριων παικτών.

Το Βέλγιο μάς έδειξε τα δόντια του στα προκριματικά του Euro 2016 και στις 6 Σεπτεμβρίου θα έρθει στο ΓΣΠ για να κυνηγήσει την τρίτη διαδοχική νίκη στις αναμετρήσεις του με την κυπριακή ομάδα (0-5, 0-1). Μέχρι τότε, βεβαίως, υπάρχει αρκετός καιρός και εννοείται πως άλλο φιλικά και άλλο επίσημα παιχνίδια. Ωστόσο, το προχθεσινό δεν παύει από το να ήταν ένα τεστ, στο οποίο η ομάδα του Χριστοφόρου πήρε απροβίβαστο βαθμό.

Μια ματιά στις επιλογές του Κύπριου τεχνικού, παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να κάνει πολλές δοκιμές στη Σερβία. Είχε στη διάθεσή του έξι αλλαγές, αφού επρόκειτο για φιλικό, κάνοντας χρήση μόνο των πέντε.

Από αυτές, πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής οι Αλωνεύτης και Μακρής, καθώς αμφότεροι εισήλθαν στο γήπεδο στο 67ο λεπτό. Οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές μπήκαν στον αγώνα για πολύ λίγα λεπτά και ήταν δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για την απόδοσή τους. Ο Εγγλέζου πρόλαβε λίγο παραπάνω να αγωνιστεί (82’), ενώ η φανέλα των Νικολάου και Χριστοφόρου μάλλον δεν θα χρειαστεί καν να σιδερωθεί (90’ και 90’+1, αντιστοίχως).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ